Erityisen kiinnostavaa projektissa oli Vapon jo olemassa olevien järjestelmien, kuten Notes-kantojen, liittäminen FAST-pohjaiseen intranet-hakuun sekä toisaalta monikielituen rakentaminen intranetin uutistointitoiminnallisuuksiin. Projektin tiivis tavoiteaikataulu asetti haasteensa, mutta aikataulussa kuitenkin pysyttiin hyvin toimivan yhteistyön ja selkeän projektimallin avulla.

Jarmo Kuusinen, tuotantopäällikkö, Sininen Meteoriitti

Vapo on bioenergian johtava toimittaja ja kehittäjä Suomessa sekä Itämeren alueella. Konserni työllistää yli tuhat henkeä.

”Vapon keskeinen tavoite intranet-projektille oli parantaa ja laajentaa sisäistä viestintää nykyaikaisten teknisten ratkaisujen tukemana. Suurimpana haasteena nähtiin konsernin toimiminen usealla kielialueella, mutta samalla palvelun rakentaminen niin että se puhuttelee myös paikallisesti, eikä sen ylläpito vaadi merkittävää lisätyötä.

”Keskeinen ajuri projektille oli myös valtavan tietämyspankkimme ottaminen tehokkaaseen käyttöön kattavan haun kautta”, kertoo Vapon projektipäällikkö Mikko Miekkoniemi.

Sininen Meteoriitti tarttui Vapon esittämään haasteeseen ja toimitti Vapolle tiiviissä aikataulussa SharePoint 2010 ja FAST-pohjaisen intranet-palvelun, joka otettiin käyttöön pääosassa konsernia heti julkaisupäivästä alkaen.

”Päädyimme Siniseen Meteoriittiin heidän kokonaisvaltaisen, mutta kuitenkin erikoistuneen lähestymistapansa vuoksi. Lisäksi painotimme kokemukseen perustuvaa, sparraavaa ja itsenäistä otetta. Projektipäällikkönä koen heidän lunastaneen odotukset kiitettävästi”, toteaa Miekkoniemi.

Teknologiat

 

Aiheesta lisää

Moderni intranet yhdistää 8000 VodafoneZiggo työntekijää Vodafone Groupin ja Liberty Globalin fuusion jälkeen tänä vuonna, 8 000 VodafoneZiggo-työntekijää Alankomaissa tarvitsi uuden yhteistyöalustan, joka o...
Case Eldon: Modernilla intralla globaalia yhteistyötä Eldon on valmistanut ratkaisuja sähkölaitteiden suojaukseen vuodesta 1922 lähtien. Eldon-tuotteita valmistetaan kahdessa huippuluokan tehtaassa Romani...
Norwegian Church Aid luottaa Valoon Norwegian Church Aid allekirjoitti sopimuksen Office 365:lle pohjautuvan Valo Intranetin toimituksesta. Koska Norwegian Church Aid on yksi Pohjoismaid...
YIT Pulse -digitaalinen työpöytä ottaa kaiken irti SharePointista ja Office 365:sta YIT Pulse -sosiaalinen intranet ja digitaalinen työpöytä ajattelumalli on kokonaisratkaisun visio. Microsoft SharePoint ja Office 365 pilvipalveluna m...
Vahanen valitsi Valon Vahanen-yhtiöt on yksi suurimmista suomalaisomisteisista rakennus- ja kiinteistöalan asiantuntijaorganisaatioista. Vahanen tarjoaa uudisrakentamisen, ...
Atria loikkasi pilveen – fokuksessa työtapojen kehittäminen Atria on kasvava ja kansainvälinen, suomalainen elintarvikealan yritys, jonka palveluksessa on yli 4 000 työntekijää Suomessa, Baltian alueella, Skand...