Saimme palvelukehitykseemme ulkopuolista näkemystä ja osaamista verkkopalveluiden kehittämisestä ja viimeisimmistä tekniikoista. Lopputuloksena saatiin palvelu, jossa on hyvä käytettävyys ja raikas visuaalinen ulkoasu yhdistettynä uusimpiin teknisiin ratkaisuihin.

Jukka Ruuska, Toimitusjohtaja, Suomen Asiakastieto Oy

Tavoitteena parempi käyttökokemus

Suomen Asiakastieto Oy on johtava yritysjohdon, riskienhallinnan sekä myynnin ja markkinoinnin tietopalveluja tuottava yhtiö Suomessa. Asiakastiedon liiketoiminnan kannalta kriittisenä palveluna toimii Sopimusasiakkaiden verkkopalvelu, jonka työkalujen avulla sisäänkirjautuneet käyttäjät voivat muodostaa tarvitsemiaan raportteja Asiakastiedon kokoamasta talousdatasta.

Suomen Asiakastieto halusi parantaa Sopimusasiakkaiden verkkopalvelujen käyttökokemusta, käytettävyyttä ja johdonmukaisuutta. Pitkäjänteisellä kehitystyöllä on tärkeää tarjota uusille asiakkaille intuitiivisesti selkeä käyttökokemus aiheuttamatta pitkäaikaisille tehokäyttäjille oppimiskynnystä uuden edessä.

Lähtökohtana asiointiprosessin analysointi

Sininen Meteoriitti oli Suomen Asiakastiedon tukena suunnittelemassa Sopimusasiakkaiden palveluun uutta käyttöliittymämallia. Asiointiprosessi analysoitiin ja sen tarvitsemat käyttöliittymämallit elementteineen ja toiminnallisuuksineen suunniteltiin huolellisesti.

Responsiivisuus oletusarvona suunnittelussa

Nykyaikaisessa palvelussa mobiilikäyttö on itsestäänselvyys, joten kaikkien haku- ja raporttinäkymien selkeys ja luettavuus suunniteltiin myös eri kokoisille näytöille ihanteellisesti mukautuviksi.

Käyttöliittymämallit ja niille suunniteltu visuaalinen ulkoasu mallinnettiin HTML-demoksi, jonka avulla näyttöjen puhuttelevuus, ymmärrettävyys ja responsiivisuus oli helppoa tarkistaa. Aalto-yliopisto toteutti HTML-mallille käyttäjätestauksen, jonka lopputulosten perusteella ratkaisuja vielä hiottiin ja tarkennettiin.

Palvelut

Asiakkaamme: Suomen Asiakastieto

Aiheesta lisää

Atria loikkasi pilveen – fokuksessa työtapojen kehittäminen Atria on kasvava ja kansainvälinen, suomalainen elintarvikealan yritys, jonka palveluksessa on yli 4 000 työntekijää Suomessa, Baltian alueella, Skand...
Eväitä S-ryhmän digitaalisen työn kehittämiseen S-ryhmä käsittää 20 itsenäistä alueellista osuuskauppaa ja näiden omistaman Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan (SOK) tytäryhtiöineen. Lisäksi S-ryhmää...
Sekasin täyttää YLE:n kanavia Joka viides suomalainen nuori kärsii jostain mielenterveyden häiriöstä, ja ne ovat tärkein nuorten toimintakykyä heikentävä sairausryhmä. Noin puolet ...
Oriflame luottaa Valoon Oriflame on valinnut Fujitsun kautta Valo Intranetin heidän globaaliksi intranetiksi. Valo Intranet toimii Oriflamen yli 7000 työntekijän digitaalisen...
Sähköyhtiö Bixia valitsi Valon Noin sadantuhannen asukkaan Linköpingissä toimiva sähköyhtiö Bixia valitsi Valo Intranetin heidän uudeksi digitaalisen työn ratkaisuksi. Valo Intranet...
Eduskunnan digityötaitojen kehittäminen Eduskunnan kansliassa työskentelee noin 440 virkamiestä. Kanslian kuusi toimintayksikköä huolehtivat täysistunto- ja valiokuntatyöhön, kansainvälisiin...