Tieto, ihmiset sekä palvelu- ja tuotemarkkinat ovat jatkuvassa liikkeessä. Liike on kiihtyvää ja suunnanmuutokset nopeita. Vastaavasti aktiivista ja ketterää liikettä odotetaan sinun liiketoiminnaltasi, mutta rullaako bisneksesi kuten pitäisi?

Niin markkinointiin ja asiakaspalveluun kuin sisäisiin toimintoihinkin liittyen liiketoiminnan prosessien digitalisointi alkaa olla riittävän – ja vähintäänkin voittavan – liikkeen takana toimialalla kuin toimialalla. Väitän kuitenkin, että suurimmassa osassa yrityksessä kapulana rattaissa on vanhanaikaista asiakaspalvelua, tietokatkoksia, puutetta ymmärryksessä eri toimintojen välillä, manuaalisia työvaiheita hidastamassa palvelua tai palvelun tuotantoa.

Liiketoiminnasta vastaavana tahdot kysynnän hermolla olevan ymmärryksen asiakaskokemuksesta, oivaltavat ja uusiutuvat tuotteet ja palvelut sekä tehokkaat tavat tavoittaa kohderyhmäsi, sillä tiedät, että nämä tuottavat kasvua liikevaihdossa ja markkinaosuudessa. Samoin tiedostat, että tuotantoprosessien tehokkuus näkyy suoraan kannattavuudessa ja tuloksessa.

Asiakaskokemuksen optimointi lähtee laadukkaasta palvelumuotoilusta. Enkä nyt tarkoita verkkopalvelun rautalankoja powerpointissa. Tarkoitan kokonaisvaltaista asiakkaan palvelupolkujen miettimistä huomioiden eri kohderyhmät, monikanavaisuus ja tilannelähtöisyys jne.

Tehokkaan tuotannon ytimessä ovat prosessit ja henkilöstö. Prosesseja tulee tukea modernein työvälinein ja ratkaisuin, jotka huomoivat esimerkiksi liiketoimintatiedon tehokkaan hyödyntämisen, liikkuvan työn haasteet sekä tietotyön yli organisaatiorajojen.

Motivoitunut ja osaava henkilöstö taas on liiketoimintasi moottori. Rikkomalla siilot ja tukemalla avointa kommunikaatiokulttuuria valjastat osaamisen ja tiedon liiketoimintahyödyiksi. Kaikissa yli yhden hengen organisaatioissa se kannattaa. Asiakkaasi yksinkertaisesti saavat parempaa ja nopeammin kuin perinteisiä vuokaavioita pitkin tietoa valuttelemalla. Sinisessä Meteoriitissa koemme sen omin näpein joka päivä kun asiantuntijaorganisaatiomme tuottaa ratkaisuja asiakkaidemme haasteisiin hyödyntäen koko talotason osaamisemme sosiaalisen intranetimme avulla.

Mitä sinun, liiketoimintapäättäjä, siis pitäisi tehdä?

  • Jos näin ei jo ole, sovella sosiaalisuutta tietotyössä. Ensimmäinen askel ei ole iso ja kokonaisvaltaisempikin tietotyön ratkaisuiden remontti maksaa itsensä nopeasti takaisin. Älä      rajoita organisaatiosi (tai verkostosi) liikettä; liiketoimintasi liike on vain niin nopeaa kuin miten annat osaamisen levitä ja tiedon liikkua.
  • Valjasta uusimman teknologian mahdollisuudet luomaan myyntiä ja kannattavuutta, olipa kyse hakupalveluista, käyttöliittymistä tai pilviratkaisuista, sisäisistä tai ulkoisista palveluista. Tee se ketterästi. Tue asiakkaittesi ja henkilöstösi luomaa liikettä.
  • Pysähdy asiakaskokemuksen äärelle. Vastaavasti poista tuotantoprosessistasi tuottamattomat  kohdat palvelumuotoilun avulla. Ota kumppani sparraajaksi ja mallinna palvelupolut, jotka vetävät liiketoimintasi liikkeen edeltä mutkat suoriksi.

Sininen Meteoriitti lupaa pitää liiketoimintasi liikkessä. Otetaan kapula pois rattaista.

Lisätietoja Sinisen Meteoriitin palveluista

Aiheesta lisää

Ohjelmistoala tarvitsee lisää mimmejä Ei ole mikään salaisuus, että ohjelmistoalalla on enemmän kundeja kuin mimmejä. Ei myöskään ole salaisuus, että ohjelmistoalan osaajista on huutava pu...
Jos haluat jotain kuntoon organisaatiossasi, aloita tästä Nimittäin tiimityöstä. Väittäisin, että nykypäivän tärkein organisaatiotaso tai -yksikkö on tiimi. Harvaa työtä tehdään enää sooloillen vaan jopa y...
Uusia tuulia Microsoft Ignitessa – 1. päivä Terveiset kuumasta ja kosteasta Orlandosta! Vuoden 2017 Microsoft Ignite –konferenssi kerää tänä vuonna paikalle noin 29 000 intohimoista ICT-alan ihm...
Digipinjatalle kyytiä Digitalisaatiossa tänä päivänä on yhä useammin kyse siitä, että innovoit jotain aivan uutta nokkelammin kuin kilpailijasi. Perinteiselle yritysjohtaja...
YIT Pulse -digitaalinen työpöytä ottaa kaiken irti SharePointista ja Office 365:sta YIT Pulse -sosiaalinen intranet ja digitaalinen työpöytä ajattelumalli on kokonaisratkaisun visio. Microsoft SharePoint ja Office 365 pilvipalveluna m...
Helsinki Business College Oy siirtyi Valoon Suomen Liikemiesten Kauppaopistoa pitää yllä Helsinki Business College Oy. Sen omistavat tasaosuuksin Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Säätiö sekä He...

Tietoa kirjoittajasta

Tytti Hallavo

Liiketoimintajohtaja

tytti.hallavo@meteoriitti.com

+358 50 408 9294

Tytillä on vahva osaaminen verkkopalveluhankkeiden ja projektitoimitusten ohjauksesta ja yli vuosikymmenen kokemus asiantuntijaorganisaatioiden johtamisesta. Uransa aikana Tytti on toiminut verkkopalveluiden kehittämishankkeiden parissa sekä asiakasorganisaatioissa että palvelun toimittajan roolissa. Hän on aiemmin toiminut projektitoiminnan johtotehtävissä Tiedolla, Trainers’ Housessa, Satama Interactivessa ja Quartalissa.

Kirjoitukset (9)

Kommentoi