Työelämästä on tullut monimutkaista, nopeasyklistä ja uuvuttavaa. Juuri minulle relevantti tieto katoaa informaation hyökyaaltoon ja jatkuvat keskeytykset tuhoavat tuottavuuden.

“En saa töitäni tehtyä työaikani puitteissa.”

“En pysty palvelemaan asiakkaita, kun kaikki tieto on sikin sokin useassa eri järjestelmässä, enkä tiedä keneltä kysyä apua.”

“Vapaa-ajalla minulla on maailman parhaat viestintävälineet käytössä, miksei töissä?”

Kuulostaako tutulta?

Samanaikaisesti internet on synnyttänyt globaalin verkoston, jonka kautta kuka tahansa pystyy seuraamaan mistä päin maailmaa tahansa itselleen relevantteja asioita. Jos olen kiinnostunut Prinsessa Madeleinen vauvauutisista tai Ukrainan kriisin etenemisestä, pystyn seuraamaan niitä reaaliajassa 24/7. Saan sosiaaliseen verkostooni kuuluvilta ystäviltäni apua arkipäivän haasteisiini, koskivat ne sitten lapsenvahdin löytämistä tai sählyjengin saunaillan ajankohdan sopimista.

Nyt nämä verkostot tulevat työpaikoille auttamaan meitä saamaan työmme tehdyksi. Ihminen, ja ihmisten välinen yhteistyö, nousevat keskiöön tietojärjestelmien sijasta.

Microsoft julkisti SharePoint Conferencessä Work like a network -vision ja siihen olennaisesti liittyvän uuden Office Graph -teknologian. Corporate Vice President Jeff Teper uhosi seminaarin keynote-puheenvuorossa vaatimattomasti poistavansa maailmasta työpaikkoja vaivaavan kuormitusongelman.

Koetan tässä yrittää selittää selkokielellä mistä on kyse.

Kaiken ytimessä uusi Office Graph

Office Graph on organisaation muisti, joka pitää kirjaa ihmisten ja asioiden välisistä suhteista ja tekemisistä. Microsoftin vision mukaan ”Every action is social” – eli esimerkiksi jokaisesta kalenterimerkinnästä, avatusta tai suljetusta dokumentista, lähetetystä sähköpostista, Yammer-keskusteluun osallistumisesta tai Lync-keskustelusta, menee tieto Office Graphiin. Tämän datan pohjalta Office Graph rakentaa organisaation sosiaalista kudelmaa ja osaa ehdottaa juuri sinulle relevanttia tietoa.

Helppona esimerkkinä voidaan ottaa vaikkapa ”minun muokkaamani dokumentit”. Office Graph muistaa, mitä dokumentteja olet muokannut viimeksi, ja linkit näihin dokumentteihin löytyvät työpöydältäsi.

Hieman pidemmälle viety esimerkki: olet ollut palaverissa kollegasi kanssa, ja tämä toinen henkilö on avannut työtilasta PowerPoint-esityksen. Office Graph huomaa aktiviteetit: yhteinen kalenterimerkintä, PowerPointin avaaminen, F5:n painallus. Näiden pohjalta linkki kyseiseen esitykseen ilmestyy automaattisesti näkyville omalle työpöydällesi kohtaan ”viimeksi katsomasi esitykset”, vaikka et itse olisi koskenutkaan tietokoneeseen. Näppärää, eikö? 🙂

Lisää esimerkkejä: jos haluat seurata mistä organisaatiossa keskustellaan tällä hetkellä, suosituimmat ja sinulle relevantit keskustelun aiheet nousevat ”Trending”-listalle omalle työpöydällesi. Entä jos haluat seurata kaikkea organisaation tietoa ja keskustelua, joka liittyy tiettyyn asiakkuuteen? Office Graph hoitaa.

Käytännössä Office Graph kerää signaaleja Exchangesta, SharePointista, Yammerista ja Lyncistä, sitä voi laajentaa muihin tietojärjestelmiin. API-rajapinnan päälle voi rakentaa myös omia sovelluksia.

Mitä yritysten kannattaa tehdä?

Kuten Yammer, myös suurin osa Microsoftin uusista julkistuksista (Office Graph, Office Video, Groups) on tulossa saataville vain Microsoftin pilvipalveluun Office 365:een. Microsoft julkisti samanaikaisesti SharePoint Conferencessa, että SharePoint Serverin uusi versio on kyllä tulossa vuonna 2015, mutta se ei tule sisältämään kaikkia ominaisuuksia, jotka on aiemmin julkaistu pilveen. Tämä on täysin ymmärrettävää, koska esimerkiksi Office Graphin tai Office Videon tuominen omille palvelimille vaatisi niin ison palvelininfran, ettei kenenkään ole järkevä sellaista itselleen rakentaa.

Microsoftin uudet julkistukset kuitenkin vaativat organisaation kulttuurilta ja toimintatavoilta paljon. Tietotyön kehittäminen tapahtuu evoluutiona, eikä kivikaudelta voi hypätä kertaloikalla hypersosiaaliseen verkostomaiseen työkulttuuriin.

Jos sinulle riittää tässä vaiheessa perus-intranet, työtilat ja keskusteluominaisuudet, et halua uusia herkkuja heti käyttöösi ja it-infrasi tukee mobiilikäyttöä, kaikki on hyvin! Voit toki edelleen jatkaa SharePointin pyörittämistä omilla palvelimilla. Tärkeintä on pitää huoli, että välineitä todella hyödynnetään täysimittaisesti. Suosittelen myös panostamaan organisaatiokulttuurin kehittämiseen kohti avointa, keskustelevaa, jakamiseen perustuvaa työkulttuuria. Kannattaa myös kerätä organisaatiosta yhteen edelläkävijöitä, joiden kanssa voi pilotoida uusia toimintatapoja ja työkaluja. Esimerkiksi Yammerin ilmaisversiolla on hyvä lähteä liikkeelle!

Jos tavoitteenasi on sen sijaan rakentaa yrityksellesi kilpailuetua täysin uudenlaisilla verkostomaisilla toimintatavoilla, kannattaa tämän vuoden aikana hypätä Office 365 -kelkkaan. Microsoft on luvannut tukea erilaisia hybridimalleja, joten kaikkea ei välttämättä tarvitse siirtää kerralla pilveen.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin kerron lisää: jari.pullinen@meteoriitti.com, tai seuraa minua Twitterissä @jaripullinen.

Lisätietoja Microsoftin julkistuksista:

Lisätietoja Sinisen Meteoriitin palveluista

Aiheesta lisää

Office 365 Keep on Track -webinaari, joulukuu 2018 Vuoden 2018 viimeinen Keep on Track -webinaari on pidetty, ja on aika alkaa valmistella joulun viettoa ja uuden vuoden vastaanottoa. Tänä vuonna onkin...
Office 365 Keep on Track -webinaari, lokakuu 2018 Lokakuun webinaari on paketissa, ja takki on taas hetken aikaa suhteellisen tyhjä. Fiilis on kuitenkin kaikkea muuta kuin tyhjä, ja kärsimättöminä odo...
Office 365 Keep on Track -webinaari, elokuu 2018 Taas on yksi webinaari takana, ja voidaan alkaa ottaa uutta vauhtia kohti seuraavaa. Tällä kertaa rekisteröityneitä osallistujia oli ennätysmäärä, ja ...
Näin saat henkilöstön rakastumaan uuteen intraasi – kymmenen vinkkiä Edelleen liian usein kuulee, kuinka taloon hankittiin uutta järjestelmää isolla hintalapulla, mutta käyttäjiä ei näkynyt missään. Tai hommattiin lisen...
Office 365 Keep on Track -webinaari kesäkuu 2018 Kesäkuun webinaari on takana, ja osallistujia jälleen kiitettävästi mukana. Varsin aktiivista yleisöä meillä näyttää olevan, ja saimme taas paljon hyv...
Vohvelin perusteet – näin tuunaat vohvelia Mitä eroa on hampurilaisella ja vohvelilla? Nyt ei puhuta ruokalajeista vaan digityötaidoista. Hampurilaisvalikolla viitataan usein kolmen viivan muod...

Tietoa kirjoittajasta

Jari Pullinen

Director, Product Development and Marketing

jari.pullinen@meteoriitti.com

+358503457485

Duunissa Sinisessä Meteoriitissa joulukuusta 2009 lähtien. Vastaan tällä hetkellä Valo Intranet -tuotteesta ja sen kansainvälistämisestä. Aiemmin olen toiminut digitaalisten palveluiden parissa myyntijohtajana Meteoriittissa, Microsoftilla, Trainers' Housessa, Satama Interactivella ja Quartalissa. Olen innoissani digitaalisen työn ja asiakaskokemuksen kehittämisestä.

Kirjoitukset (38)

Kommentoi