Käytännössä manuaalisesta kynä ja paperi -menetelmästä siirryttiin reaaliaikaiseen ratkaisuun. Muutoksen suorat liiketoimintahyödyt ovat helposti nähtävissä.

Tomi Tanskanen, projektipäällikkö, Lassila & Tikanoja

Tavallinen tallaaja huomaa toimivan jätekuljetusten merkityksen vasta kun jokin menee pieleen. Lassila & Tikanojalle jätekuljetus sen sijaan on yksi keskeisistä liiketoiminnoista, jossa prosessin pitää toimia saumattomasti.

Lassilalle & Tikanojalle kuitenkin aiheutui päänvaivaa jätekuljetuksen tuotannon ohjauksen puutteellisista työkaluista. Tämä toi mukanaan virheitä työn suunnittelussa, mikä johti turhiin ylitöihin. Myös ylitöiden seuranta oli vaikeaa. Muun muassa näiden perusteella Lassila & Tikanoja päätti digitalisoida prosessinsa. Tuloksena syntyi toiminnanohjausjärjestelmä, joka sai nimen Into & Luotsi.

Datan ja ihmisen kohtauspaikka

Inton & Luotsin kantavana ideana on saada oikea määrä osaavia henkilöitä, oikeaan aikaan, oikeaan paikkaan ja oikeaan hintaan.

”Aiemmin eri yksiköillä oli omat työkalu- ja työvuorolistansa. Tietokannoissa oli tietoja, joita ei kuitenkaan päästy täysillä hyödyntämään”, kertoo Lassila & Tikanojan projektipäällikkö Tomi Tanskanen.

”Projektissa mietittiin aluksi, mitä kaikkea voisimme digitalisoida ja miten tietokannoissa olevat tiedot voisivat hyödyttää sekä työntekijöitä että asiakasta.” Kartoituksen jälkeen lähdettiin ketterästi toteuttamaan ”minimituotetta”, joka otettiin pilottikäyttöön pääkaupunkiseudun jätehuollossa.

Kynästä ja paperista reaaliaikaisuuteen

”Pilottiprojektissa luotiin usean työkalujen sijaan yksi näkymä, joka välittää työvuoroja, työtehtäviä ja työaikaa koskevat tiedot kuljettajien ajoneuvopäätteille. Tämä toimii myös kaksisuuntaisena viestintäkanavana kuljettajan, työnjohdon ja koko yrityksen välillä”, Tanskanen kuvailee.

Töiden suunnitteluun järjestelmä tarjoaa hyvin konkreettista apua: se osaa esimerkiksi ehdottaa työtehtävään parhaiten osaavan työntekijän. ”Käytännössä manuaalisesta kynä ja paperi -menetelmästä siirryttiin reaaliaikaiseen ratkaisuun”, Tanskanen toteaa.

”Sinisen Meteoriitin toteuttama ratkaisu on selainpohjainen, ja se perustuu .NET- ja HTML5-teknologioihin. Sovellusta käytetään autoissa kosketusnäyttöisillä ajoneuvolaitteilla”, kuvaa Sinisen Meteoriitin konsultti Antti Martikainen.

Pilotin kautta kaikkien käyttöön

Ketterän pilotointiprojektin aikana palautetta kerättiin suoraan kuljettajilta. ”Pilottiprojektin tavoitteet saavutettiin, ja tuote onnistui jo ensimmäisessä vaiheessa niin hyvin, että haluamme levittää uudet toimintatavat koko Suomeen”, sanoo Lassila & Tikanojan Tomi Tanskanen.

”Digitalisointi edistää prosessin hallittavuutta kuvaamalla suunnitelman läpivientiä ja siinä tapahtuvia poikkeuksia. Muutoksen suorat liiketoimintahyödyt ovat helposti nähtävissä.”

Aiheesta lisää

Tekoäly ja asiakaskokemus – kolme mahdollisuutta Onko tämä tekoälyn vuosi?  Toissa viikolla julkaistiin raportti Suomen tekoälyaika, jossa listattiin avaimia miten meistä voisi tulla tekoälyn sovelta...
Käyttökokemus osana asiakaskokemusta Olen tässä viimeaikoina käynyt puhumassa useammassa paikassa siitä, miten käyttökokemus vaikuttaa asiakaskokemukseen. Aika yksinkertaisella "googletuk...
Digipinjatalle kyytiä Digitalisaatiossa tänä päivänä on yhä useammin kyse siitä, että innovoit jotain aivan uutta nokkelammin kuin kilpailijasi. Perinteiselle yritysjohtaja...
YIT Pulse -digitaalinen työpöytä ottaa kaiken irti SharePointista ja Office 365:sta YIT Pulse -sosiaalinen intranet ja digitaalinen työpöytä ajattelumalli on kokonaisratkaisun visio. Microsoft SharePoint ja Office 365 pilvipalveluna m...
Episerver CMS ja uudet 2017 toiminnallisuudet Episerver on jälleen julkaissut uusia toiminnallisuuksia tämän vuoden roadmapille. Tässä lyhyesti siitä mitä on tulossa ja odotettavissa. Painotus on ...
YLE:n Sekasin voitti Kultaisen Venlan Yle, Suomen Mielenterveysseura, Mielenterveyden keskusliitto ja Mannerheimin lastensuojeluliitto toteuttivat Sekasin-kampanjan, jonka tarkoituksena ol...