Verkkokauppa tarjoaa meille selvää kilpailuetua. Asiakkaat haluavat palvelua verkossa.

Marjut Lainio, tietohallintopäällikkö, Lindström

Heinäkuun helteet tai tammikuun tuiskut – toimistotyöntekijänä ei aina tule ajatelleeksi, millaisia vaatimuksia työvaatteille asetetaan vaikkapa isossa rakennusyrityksessä. Entä miten hoitaa näppärästi yrityskohtaisten tuotteiden tilaukset ja huolto?

Tekstiilipalveluita tuottavalle perheyritys Lindströmille nämä kysymykset ovat arkea jo 23 maassa, ja tärkeä osa vastausta on verkkopalvelu. Sinisen Meteoriitin toteuttama .NET-teknologiaan pohjautuva verkkokauppa ja extranet, eLindström, onkin asiakkaiden keskeisin palvelu- ja tilauskanava.

”Aikanaan kaikki tilaukset tehtiin puhelimella tai sähköpostilla. Verkkopalvelussamme asiakas voi tehdä tilaukset silloin kun itse haluaa, päivittää tietoja, lisätä käyttäjiä tai tulostaa raportit esimerkiksi yrityksen käytössä olevien talvitakkien käyttäjämääristä sekä toimituksista”, kertoo Lindströmin tietohallintopäällikkö Marjut Lainio.

Työvaatteiden, henkilösuojainten, tekstiilien ja hygieniatuotteiden yritysmyynnissä verkkokauppa ei vielä ole itsestäänselvyys. Suomessa Lindström on edelläkävijä, sillä verkkopalvelun ensimmäiset versiot otettiin käyttöön jo useita vuosia sitten.

Viime aikoina palvelu on laajentunut kattamaan myös kaikki ulkomaiset tytäryhtiöt. ”Vastaanotto on ollut positiivista ja käyttöönotot ovat menneet hyvin. Teknisesti palvelua on helppo monistaa, kun konsepti on kertaalleen mietitty”, kertoo Erkka Lilja, Manager, Customer Relationship Management.

Asiakkaan toiveet ja tiedot yhdessä paikassa

Tärkeä osa konseptia on asiakaskohtaisuus: työvaatteisiin ja muihin tuotteisiin halutaan yrityksen logot ja värit. Lisäksi niiden on täytettävä kunkin toimialan tärkeät turvallisuusvaatimukset.

”Asiakkaiden sopimukset ja mallit on kirjattu verkkopalveluun, joka puolestaan keskustelee niin CRM:n kuin tuotannon järjestelmienkin kanssa. Näin tilaukseen lähtevät varmasti brändin mukaiset, asiakkaan kriteerit täyttävät tuotteet, sovittuun hintaan”, Marjut Lainio tiivistää. ”Tällä toimialalla verkkokauppa tarjoaa meille selvää kilpailuetua. Asiakkaat haluavat palvelua verkossa.”

Laadukas asiakaspalvelu niin verkossa, kasvotusten kuin puhelimella onkin korkealla Lindströmin arvoasteikolla. ”Verkkopalvelu ei missään nimessä tarkoita sitä, että emme tarjoaisi henkilökohtaista palvelua. Eri tilanteissa ja kanavissa se vain tarkoittaa eri asioita, ja digitaalinenkin palvelu on usein henkilökohtaista. Meille tärkeää on, että asiakas saa itse valita parhaan ja hänelle soveltuvan tavan”, kiteyttää Erkka Lilja.

Yhteinen tavoite: lisää digitaalisuutta

Digitaalisuudessa ja asiakaspalvelussa sekä Lainio että Lilja näkevät vielä paljon uusia mahdollisuuksia. Tilausten siirtyminen verkkoon ei riitä. ”Jatkuvaa kehitystä tukemaan olemme hiljattain yhdistäneet asiakkuushallinta- ja viestintätiimit samaan yksikköön. Luomme digitaalista palvelua ja asiakasviestintää käsi kädessä”, Lilja päättää.

Aiheesta lisää

Tekoäly ja asiakaskokemus – kolme mahdollisuutta Onko tämä tekoälyn vuosi?  Toissa viikolla julkaistiin raportti Suomen tekoälyaika, jossa listattiin avaimia miten meistä voisi tulla tekoälyn sovelta...
Käyttökokemus osana asiakaskokemusta Olen tässä viimeaikoina käynyt puhumassa useammassa paikassa siitä, miten käyttökokemus vaikuttaa asiakaskokemukseen. Aika yksinkertaisella "googletuk...
Digipinjatalle kyytiä Digitalisaatiossa tänä päivänä on yhä useammin kyse siitä, että innovoit jotain aivan uutta nokkelammin kuin kilpailijasi. Perinteiselle yritysjohtaja...
YIT Pulse -digitaalinen työpöytä ottaa kaiken irti SharePointista ja Office 365:sta YIT Pulse -sosiaalinen intranet ja digitaalinen työpöytä ajattelumalli on kokonaisratkaisun visio. Microsoft SharePoint ja Office 365 pilvipalveluna m...
Episerver CMS ja uudet 2017 toiminnallisuudet Episerver on jälleen julkaissut uusia toiminnallisuuksia tämän vuoden roadmapille. Tässä lyhyesti siitä mitä on tulossa ja odotettavissa. Painotus on ...
YLE:n Sekasin voitti Kultaisen Venlan Yle, Suomen Mielenterveysseura, Mielenterveyden keskusliitto ja Mannerheimin lastensuojeluliitto toteuttivat Sekasin-kampanjan, jonka tarkoituksena ol...

Toteutusajankohta

2014