27.11.2014

Sininen Meteoriitti pokkasi parhaan SharePoint-demon palkinnon jo toista vuotta peräkkäin

Torstaina 26.11. kolme tiimiä kisasi vuoden parhaasta SharePoint-demosta SharePoint Hyvät, Pahat ja Rumat -seminaarissa Helsingissä. Sinisen Meteoriitin tiimi voitti tiukan kilpailun lopulta yleisöäänestyksellä.

Demossa Meteoriitin tiimi Tomi Tavela ja Hanna Harjula esittelivät täysin uuden tavan tehdä sovelluskehitystä SharePoint Onlineen. Demottavana oli Chrome-selaimeen asennettava laajennus, jonka kautta SharePointin sovelluskehitystä tehdään suoraan webbiselaimella.

Nopeaa kehitystä ja protoilua pilvessä

”Kehitin Chrome SP Editorin, koska pari viimeisintä projektia ovat olleet pilviprojekteja, ja kaipasin työhöni nopeampaa ja helpompaa tapaa luoda, muokata ja ottaa käyttöön javascript- ja css-tiedostoja. Edelleen olen vähän hämmentynyt, että tätä ei ollut aiemmin olemassa”, kertoo extensionin koodannut Tomi.

Koska työkalu vaatii vain verkkoyhteyden ja Chrome-selaimen, se nopeuttaa kehitystä ja protoilua huomattavasti. ”Tätä voi käyttää macillä ja mökillä”, kuten demossa osoitettiinkin.

Chrome SP Editor on julkaistu avoimena lähdekoodina Githubissa ja kuka tahansa voi ladata sen omaan Chrome-selaimeensa. ”Halusin laittaa kehitystyöni tuloksen avoimeen jakoon, koska olen itse saanut SharePoint-yhteisöltä paljon apua. Tämä on minun kiitokseni yhteisölle”, Tomi sanoo.

Yleisön äänet Meteoriitin puolella

Demokisa oli äärimmäisen tiukka: Sininen Meteoriitti ja Affecto saivat tuomaristolta tasapisteet ja HiQ:kin jäi vai yhden pisteen päähän. Tasatilanteessa turvauduttiin yleisöäänestykseen, jossa Team Sininen Meteoriitti nappasi lopulta selvän voiton.

”Tuntui erityisen hyvältä voittaa juuri yleisön äänillä. Lisäksi on hienoa, että pääsimme juhlimaan voittoa jo toista kertaa peräkkäin, mutta täysin eri tiimillä ja eri kisaidealla”, kiteyttää Hanna.

Kiitokset sekä yleisölle että hyville kilpakumppaneille!

Team Sininen Meteoriitti SharePoint-demokisassa

Team Sininen Meteoriitti virallisessa voittoposeerauksessa

 

Aiheesta lisää

Suuren urheilujuhlan tuntua ilmassa – Igniten 2. päivä Toinen päivä Ignitessa alkoi melkoisella uutispläjäyksellä, eli Jeff Teperin luotsaamalla sessiolla, jossa julkistettiin SharePointin ja OneDriven uus...
Uusia tuulia Microsoft Ignitessa – 1. päivä Terveiset kuumasta ja kosteasta Orlandosta! Vuoden 2017 Microsoft Ignite –konferenssi kerää tänä vuonna paikalle noin 29 000 intohimoista ICT-alan ihm...
Janne Gylling aloittaa Sinisen Meteoriitin markkinointijohtajana 26.10.2015 Janne Gylling on nimitetty Sinisen Meteoriitin markkinointijohtajaksi 26.10.2015 alkaen. Gylling on aiemmin vastannut markkinoinnista ja viestinnästä ...
Sininen Meteoriitti Nintexin Premier-kumppaniksi Nintex on valinnut Sinisen Meteoriitin yhdeksi kolmesta Pohjoismaisesta korkeimman tason Premier-kumppanista kolmitasoisessa uudistetussa kumppaniohje...
We Are Featured on Microsoft’s Global Case Study We are very proud to tell that Microsoft published today a global case study explaining how we among the first companies in the world did the transfor...
Microsoft nosti Sinisen Meteoriitin globaaliksi esimerkiksi uusien pilvikehitysmallien edelläkävijän... Olemme ylpeitä kertoessamme, että Microsoft on tänään julkaissut Ignite-konferenssin yhteydessä globaalin case-kuvauksen Sinisen Meteoriitin tavasta k...