- 10.9.2015

SharePoint 2016 rakastaa hybriditoteutuksia

SharePoint 2016 IT preview on tullut saataville, ja sitä kovaa vauhtia testataan SharePoint-piireissä ympäri maailmaa. Yksi kysymys on kaikkien huulilla: mikä SharePoint 2016:ssa on erilaista kuin SharePoint 2013:sta?

Äkkiseltään SharePoint 2016 ei vaikuta Central Adminin ja sivustojen toimintojen sekä ulkoasun osalta yhtään sen erilaisemmalta kuin SharePoint 2013.  Ensivaikutelmastaan huolimatta SharePoint 2016 pitää sisällään kuitenkin erittäinkin merkittäviä uudistuksia.

Ennen SharePoint 2016:n julkistusta SharePoint-piireissä on pitkän aikaa ollut synkkiäkin spekulaatioita siitä, että SharePoint on kuollut tuote ja että Microsoft ei enää tule tekemään uutta omille palvelimille asennettavaa OnPrem-versiosta SharePointista. Syyt spekulaatioon liittyivät Microsoftin vahvaan ”Cloud first” -kehityslinjaan ja pahasti ontuvaan OnPrem-tarjoaman tarinaan. ”Cloud first” -tarina on ollut niin ylikorostunut, että välillä jopa vaikutti siltä, että Microsoftin tuoteryhmä on kokonaan unohtanut SharePoint OnPrem-version uudistuksiaan suunnitellessaan. Uusia ominaisuuksia julkaistaessaan product groupilla oli vain harvoin suunnitelmia uusien ominaisuuksien tuomisesta osaksi SharePointin OnPrem-versiota.

SharePoint 2016:n myötä spekulaatiot päättyvät tähän. SharePoint 2016 OnPrem-julkistuksen ja sen sisältämien uudistuksien valossa on selvää, että OnPrem-SharePoint elää ja kukkuu erittäin vahvasti. Viimein vahvan ”Cloud first” -tarinan rinnalle on tullut selkeä tarina SharePointin OnPrem-versiolle. No mikä tämä tarina on? Hybridi tietysti!

Väitänkin juhlallisesti, että SharePoint 2016 rakastaa hybriditoteutuksia!

Hybridiympäristön konfigurointiin on tullut uudistuksia, mutta mikä erityisen näkyvää ja merkittävää – loppukäyttäjien käyttökokemus paranee huikeasti SharePoint 2016 -toteutuksissa. Hyvästi sekava käyttökokemus, duplikaattikäyttäjäprofiilit ja hakutuloksien result blokit! Tervetuloa OnPremin sisältö Delve-näkymään, yhtenäiset hakutulokset Office 365:stä sekä OnPrem-ympäristöstä, deep refinerit, yksi upea Delve-profiili ja yksi ihana näkymä seurattuihin sivustoihin niin OnPrem- kuin Office 365 ympäristöissäkin.

Haluatko kuulla lisää SharePoint 2016:n hybridistä sekä muista mielenkiintoisista uudistuksista?

Tule kuuntelemaan 16.9 kello 9-10 järjestämäämme webinaariin! Webinaariin voit ilmoittautua tästä.

Aiheesta lisää

Office 365 Keep on Track -webinaari, helmikuu 2019 Webinaarivuosi 2019 on potkaistu käyntiin jälleen uudella Office 365 Keep on Track -webinaarilla. Tämän myötä meillä on takana jo 26 webinaaria, josta...
Office 365 Keep on Track -webinaari, joulukuu 2018 Vuoden 2018 viimeinen Keep on Track -webinaari on pidetty, ja on aika alkaa valmistella joulun viettoa ja uuden vuoden vastaanottoa. Tänä vuonna onkin...
Office 365 Keep on Track -webinaari, lokakuu 2018 Lokakuun webinaari on paketissa, ja takki on taas hetken aikaa suhteellisen tyhjä. Fiilis on kuitenkin kaikkea muuta kuin tyhjä, ja kärsimättöminä odo...
Office 365 Keep on Track -webinaari, elokuu 2018 Taas on yksi webinaari takana, ja voidaan alkaa ottaa uutta vauhtia kohti seuraavaa. Tällä kertaa rekisteröityneitä osallistujia oli ennätysmäärä, ja ...
Office 365 Keep on Track -webinaari kesäkuu 2018 Kesäkuun webinaari on takana, ja osallistujia jälleen kiitettävästi mukana. Varsin aktiivista yleisöä meillä näyttää olevan, ja saimme taas paljon hyv...
Vohvelin perusteet – näin tuunaat vohvelia Mitä eroa on hampurilaisella ja vohvelilla? Nyt ei puhuta ruokalajeista vaan digityötaidoista. Hampurilaisvalikolla viitataan usein kolmen viivan muod...

Tietoa kirjoittajasta

Kommentoi