Vietin antoisat 3 päivää Barcelonassa Microsoftin vuotuisessa Convergence huippukonferenssissa. Tapahtumassa käsiteltiin paljon liiketoiminnan murrosta sekä digitalisaation tuomia rajattomia mahdollisuuksia liiketoiminnan tehostamiseen sekä uusiutumiseen. Microsoftin iso teema, jota kaikki keynote puhujat nostivat esille oli liiketoiminnan transformaatio (Business transformation).

bt
 

Kaiken keskiössä olevaa liiketoiminnan transformaatiota tuetaan kolmella eri johtavalla teemalla: 

1) Create more personal computing

Teema jakautuu kolmeen eri kokonaisuuteen, joita ovat uusi Windows 10 käyttöjärjestelmä, liiketoimintaa palvelevat mobiilisovellukset sekä ehkäpä mielenkiintoisimpana erilaiset Windows 10 laitteet, kuten Surface Hub, Hololensit sekä IoT-laitteet, jotka antavat mahdollisuuden mullistaa liiketoimintaa tehostamalla olemassaolevia prosesseja sekä luomalla kokonaan uudenlaista liiketoimintaa.

Case Hololens – Volvo

hololens

2) Reinvent productivity & business process

Microsoftin missiona on vaatimattomasti keksiä tuottavuus uudelleen ja tuoda ihmisille sekä organisaatioille mahdollisuus saada aikaan ja saavuttaa enemmän hyödyntäen digitalisaation tuomia mahdollisuuksia.

satya

 

Microsoft julkaisi tukun odotettuja uutuuksia Office365:seen, jotka esittelin aiemmassa blogissani samoin kuin täysin uuden preview vaiheessa olevan PowerApps ratkaisun:

powerapps2

Hyvä case esimerkki, jossa hyödynnetään Microsoftin pilvipalveluita kuten O365 sekä Dynamics CRM onlinea on Trek:

trek

3) Build intelligent cloud

Tapahtumassa tuli täysin selväksi myös se, että liiketoiminnan nopeassa murroksessa, jossa usein tarvitaan nopeita kokeiluja sekä nopeasti tarpeen mukaan ylös- tai alaspäin skaalautuvaa teknologiaa, pilvipalvelut tuovat liiketoiminnalle mahdollisuuden vastata edellä mainittuihin haasteisiin.

Micorosoft ilmoitti myös tuovansa pilveen (esim. Dynamics CRM 2016) täysin uutta älykkyyttä koneopimisen muodossa. Tämä on loistava esimerkki pilvipalveluiden huimasta kehityksestä sekä mahdollisuuksista.

Tässä Microsoftin koko pilvitarjoama:

cloud

Tapahtumassa esiteltiin useita erityyppisiä asiakastarinoita yrityksistä, jotka hyödyntävät eri tavoin yhdistelmiä microsoftin eri pilvikokonaisuuksista. Esimerkillinen case tarina Microsoft pilvipalveluiden hyödyntämisestä on Real Madrid:

real

Yhteenveto

Tapahtuman ehkäpä parasta antia oli nähdä useita case tarinoita yrityksistä, jotka ovat luoneet kilpailuetua tehostamalla liiketoimintaansa ja prosessejaan digitalisaation avulla, mutta myös muutamia yrityksiä, jotka ovat luoneet kokonaan uudenlaista liiketoimintaa ja jopa disruptoineet omaa toimintaympäristöään digitalisaation ja teknologian mahdollistamana!

Vielä tapahtuman case esimerkeissä ja keynoteissa ei nähty suomalaisia yrityksiä, mutta keskustelut ja yhteiset visiointimme paikalla olleiden suomalaisyritysten edustajien kanssa loivat alekirjoittaneeseen uskoa siihen, että lähivuosina isolla lavalla nähdään myös suomalaisia menestystarinoita.”

Mikäli kaipaat näkemyksiä ja visioita oman liiketoimintasi transformaatioon hyödyntäen digitalisaatiota ota yhteyttä. Jatketaan keskustelua myös blogin kommenteissa tai Twitterissä @perttuah!

Aiheesta lisää

Office 365 Keep on Track -webinaari, helmikuu 2019 Webinaarivuosi 2019 on potkaistu käyntiin jälleen uudella Office 365 Keep on Track -webinaarilla. Tämän myötä meillä on takana jo 26 webinaaria, josta...
Office 365 Keep on Track -webinaari, joulukuu 2018 Vuoden 2018 viimeinen Keep on Track -webinaari on pidetty, ja on aika alkaa valmistella joulun viettoa ja uuden vuoden vastaanottoa. Tänä vuonna onkin...
Office 365 Keep on Track -webinaari, lokakuu 2018 Lokakuun webinaari on paketissa, ja takki on taas hetken aikaa suhteellisen tyhjä. Fiilis on kuitenkin kaikkea muuta kuin tyhjä, ja kärsimättöminä odo...
Office 365 Keep on Track -webinaari, elokuu 2018 Taas on yksi webinaari takana, ja voidaan alkaa ottaa uutta vauhtia kohti seuraavaa. Tällä kertaa rekisteröityneitä osallistujia oli ennätysmäärä, ja ...
Office 365 Keep on Track -webinaari kesäkuu 2018 Kesäkuun webinaari on takana, ja osallistujia jälleen kiitettävästi mukana. Varsin aktiivista yleisöä meillä näyttää olevan, ja saimme taas paljon hyv...
Vohvelin perusteet – näin tuunaat vohvelia Mitä eroa on hampurilaisella ja vohvelilla? Nyt ei puhuta ruokalajeista vaan digityötaidoista. Hampurilaisvalikolla viitataan usein kolmen viivan muod...

Tietoa kirjoittajasta

Kommentoi