Helsingin Sanomien pääkirjoitus kyselee että ”Mistä löytyisi uuden ajan Excel?” Aihe tuntui sen verran mielenkiintoiselta, että ajattelin kirjoittaa siitä oman näkemykseni. On muuten tavallaan käsittämätöntä, että vaikka ”excelinpyörittäjiä” parjataan tänä analytiikan ja bigdatan aikana, kun ennustamisessa pitäisi siirtyä ennakointiin ja rullaavuuteen – on Excel kuitenkin monessa kohdassa se kaikista helpoin ja nopein tapa käsitellä tietoa.

Excelillä on nykyisin eri puolilla maailmaa 750 miljoonaa käyttäjää. Siitä on tullut käytännössä taulukkolaskennan standardi. Miljoonissa yrityksissä käytetään Exceliä budjetointiin, kulujen seurantaan ja kaikenlaiseen datan analysointiin. Kuten pääkirjoituksessa todetaan.

Tuo vuodesta 1985 käytössä ollut taulukkolaskentaohjelma on siis löytänyt paikkansa ja tarkoituksensa monessa organisaatiossa. Niin sanottu Solowin paradoksi siitä että tietotekniikan käytön lisääntyminen ei näy tuottavuudessa, voi olla monellakin tavalla oikeassa. Silti se suurin haaste on aina ollut, että tietotekniikan käyttöönotto organisaatioissa on ollut teknologiavetoista. Käyttökoulutukset ovat keskittyneet lähinnä siihen miten tuote toimii ja miten sitä käytetään, ei niinkään mihin sitä voisi käyttää ja mitä sen käytöllä voisi saavuttaa.

Samaa on huomattu jo sosiaalisen median aikakaudella. Koulutukset ovat valitettavan usein keskittyneet siihen miten esimerkiksi Instagramia käytetään, tai miten Twitterissä käytetään tageja jne. Jokainen myyntijohtaja menee kyllä someen, kun hän huomaa sen tarjoamat hyödyt. Ja jos kohderyhmällä ei ole mitään käsitystä hyödyistä, me teknologiatalot voimme myös katsoa peiliin. On meidän kaikkien vastuulla kertoa asioista siten että myös aidot hyödyt ovat selkeästi esitetty.

Yhtenä teemana on myös teknologiahankintoihin sitoutuminen. Kun 80-luvulla tietotekniikka maksoi suhteellisesti niin paljon, sen käyttöönottoon panostettiin ja liiketoimintahyödyt haluttiin jo seuraavaan kvartaalin esille. Liian edulliseen hankintaan ei edelleenkään sitouduta ja sehän oli myös ”ilmaisen somen” kompatuskivi. Toimitusjohtajan siskontyttö perusti Facebook-tilin ja teki päivityksiä ilman että ne liittyivät yrityksen liiketoimintaan millään tavalla, ja sitten todettiin että somesta ja sen käytöstä ei ole mitään hyötyä.

Bend the rules

Kun tuottavuutta halutaan parantaa, pitää myös samalla tarkastella mittareita joilla sitä mitataan. Pääkirjoituksen viimeinen lause ”Excel lisää tuottavuutta enemmän kuin Vinen kuuden sekunnin some-videot” voi olla sinällään totta, mutta jos katsotaan mitä esimerkiksi HP sai aikaan kuuden sekunnin videoilla, voidaan verrata niiden aikaansaamaa vaikutusta suhteessa viidenhengen tunnin palaverin kustannuksiin.

http://www.wired.co.uk/promotions/hpbendtherules

https://twitter.com/search?q=%23bendtherules

Aiheesta lisää

Ohjelmistoala tarvitsee lisää mimmejä Ei ole mikään salaisuus, että ohjelmistoalalla on enemmän kundeja kuin mimmejä. Ei myöskään ole salaisuus, että ohjelmistoalan osaajista on huutava pu...
Slush 2017 – maailma menee uusiksi Slush tapahtui taas. Startupit, sijoittajat ja muut uudesta teknologiasta kiinnostuneet tahot kokoontuivat jälleen saman katon alle keskustelemaan uud...
Tekoäly ja asiakaskokemus – kolme mahdollisuutta Onko tämä tekoälyn vuosi?  Toissa viikolla julkaistiin raportti Suomen tekoälyaika, jossa listattiin avaimia miten meistä voisi tulla tekoälyn sovelta...
Erinomaisen asiakaskokemuksen kaksi kivijalkaa Elokuvassa Päiväni murmelina Bill Murrayn esittämä hahmo herää samaan päivään, samojen tapahtumien keskelle yhä uudestaan ja uudestaan. Huonoa asia...
Jos haluat jotain kuntoon organisaatiossasi, aloita tästä Nimittäin tiimityöstä. Väittäisin, että nykypäivän tärkein organisaatiotaso tai -yksikkö on tiimi. Harvaa työtä tehdään enää sooloillen vaan jopa y...
Azure pilvipalvelut avuksi sovelluskaaoksen hallintaan – osa 1 Nykyään liiketoiminnan tueksi saatavilla oleva IT-sovellusten ja -palveluiden kirjo on valtava. Käyttöönotto on joko helppoa tai erittäin helppoa, eik...

Tietoa kirjoittajasta

Kommentoi