Oli vuosi 2008, kun Sininen Meteoriitti toteutti Fonectalle Agentti 02 -palvelun. Kyseessä oli Suomen ensimmäinen Microsoft Messenger -pohjainen hakurobotti tai ”botti”, jolla kuluttaja löysi palvelun tai yrityksen yhteystiedot, kartat, reitit ja säätiedot.

Markkinointinäkökulmasta uusi lähestymistapa oli merkittävä mahdollisuus päästä aktiiviseen keskusteluun asiakkaan kanssa uudessa kanavassa. Botti näkyi käyttäjälle Mesessä ystävänä ja toi yrityksen brändin lähelle kuluttajaa.

Teknisesti toteutus pohjautui Microsoftin tuoreen yritysoston kautta hankittuun uuteen teknologiaan, joka mahdollisti automatisoidun viestinnän bottien kanssa. Aivan mutkatonta toteutus ei ollut, sillä esimerkiksi suomenkielen sanamuotojen tuki täytyi rakentaa itse.

Valitettavasti Agentti02 ei poikinut suoraan jatkoksi uusia palveluita, sillä teknisesti aika ei ollut vielä kypsä ja Microsoft ajoi käytetyn teknologian alas seuraavana vuonna. Eilen Microsoftin globaalissa kehittäjätapahtumassa Buildissa tilanne kuitenkin muuttui ja Microsoft julkaisi uuden edistyksekkään bottiteknologian Microsoft Bot Frameworkin. Kyseessä ei ole Agentti 02:n moottorin uudelleenkäynnistäminen, vaan täysin uusi tekninen kehikko, joka mahdollistaa automatisoidun viestinnän Skype-, Slack- ja Office 365 mail -ratkaisuiden kanssa.

Agentti 02 oli aikaansa edellä mutta sen taustalla vaikuttaneet periaatteet pitävät kutinsa tänäkin päivänä. Innovatiivisten asiakaspalveluratkaisuiden merkitys on moninkertaistunut vuodesta 2008 ja botit väsymättömina itsepalveluratkaisuina ovat kuluttajan apuna 24/7. Digitaalisen asiakaspalvelun edelläkävijän paikka on avoinna ennakkoluulottomille yrityksille, jotka haluavat tarjota asiakkailleen jotain uutta. Bottien uusi tuleminen on tosiasia ja toivottavasti tällä kertaa ne ovat tulleet jäädäkseen.

Etsimme pilottiasiakkaita uusien bottiratkaisuiden käyttöönottoon – jos yrityksenne haluaa olla asiakaspalvelun edelläkävijä, otathan yhteyttä!

Ota yhteyttä tästä

Aiheesta lisää

Slush 2017 – maailma menee uusiksi Slush tapahtui taas. Startupit, sijoittajat ja muut uudesta teknologiasta kiinnostuneet tahot kokoontuivat jälleen saman katon alle keskustelemaan uud...
Tekoäly ja asiakaskokemus – kolme mahdollisuutta Onko tämä tekoälyn vuosi?  Toissa viikolla julkaistiin raportti Suomen tekoälyaika, jossa listattiin avaimia miten meistä voisi tulla tekoälyn sovelta...
Erinomaisen asiakaskokemuksen kaksi kivijalkaa Elokuvassa Päiväni murmelina Bill Murrayn esittämä hahmo herää samaan päivään, samojen tapahtumien keskelle yhä uudestaan ja uudestaan. Huonoa asia...
Käyttökokemus osana asiakaskokemusta Olen tässä viimeaikoina käynyt puhumassa useammassa paikassa siitä, miten käyttökokemus vaikuttaa asiakaskokemukseen. Aika yksinkertaisella "googletuk...
Digipinjatalle kyytiä Digitalisaatiossa tänä päivänä on yhä useammin kyse siitä, että innovoit jotain aivan uutta nokkelammin kuin kilpailijasi. Perinteiselle yritysjohtaja...
YLE:n Sekasin voitti Kultaisen Venlan Yle, Suomen Mielenterveysseura, Mielenterveyden keskusliitto ja Mannerheimin lastensuojeluliitto toteuttivat Sekasin-kampanjan, jonka tarkoituksena ol...

Tietoa kirjoittajasta

Pekka Walkama

Toimitusjohtaja

pekka.walkama@meteoriitti.com

Sinisen Meteoriitin tähtijoukkojen ylikomentaja, digitaalisen bisneksen yleisosaaja, yrittäjä, johtaja ja asiakaspalvelija.

Kirjoitukset (28)

Kommentoi