Aijaa, en ollut kuullutkaan vielä tästä. Tuota lausetta kuulee aina välillä erinäisissä neukkareissa. Tiedonkulku onnistuu pääsääntöisesti vain vahingossa, kuten sanotaan. Tietomäärän kasvaessa ja infoähkyn lisääntyessä, arvostamme entistä enemmän meille kuratoitua sisältöä.

Olen päässyt kahlaamaan yhä useampaa intranet-ratkaisua viimeisten kuukausien aikana ja edelleen täytyy todeta, että yllättävän harva rakennetaan tukemaan digitaalisen työn tekemistä.

Työpäiväkokemus vaikuttaa asiakaskokemukseen

Hyvä sisäinen viestintä mahdollistaa toimivan ja ilahduttavan asiakaskokemuksen. Tieto on valtaa, varsinkin kaiken tämän bigdata keräämisen aikakaudella. Se paljon puhuttu sosiaalinen intranet näyttäytyy edelleen monessa organisaatiossa lähinnä Slackin käyttönä, joka on lähempänä shoutboxia kuin intraa. Tarpeet ovat toki täysin erilaiset muutaman kymmenen hengen mainostoimistoissa tai ohjelmistofirmoissa.

Viestinnän merkitys korostuu myös heti kun toimipisteitä on useampi kuin yksi. Kun väkimäärä kasvaa, on entistä enemmän asioita joista kaikkien tulisi olla jollakin tavalla kartalla. Me itse käytämme mm. Yammeria, joka toimii ainakin omasta mielestäni hyvin juuri sellaisen huuteluun jonka elinkaari on lyhyt. Meidän Valo Intranet taasen kokoaa yhteen sellaisia asioita jotka koskettavat selkeämmin koko organisaatiota, sekä se toimii jokaisen tarjoustyön keskipisteenä. Samalla tavalla meidän intranet kokoaa kaiken tiedon meidän tuotteistetuista palveluistamme, joiden materiaalit ovat avoimesti kaikkien käytettävissä. Lähtökohtana on, että kaikki tieto on avointa ja julkista talon omalle väelle.

Ei siis Yammer ole korvannut intran tarvetta, ne vain vastaavat arjessa täysin erilaisiin käyttötapauksiin.

Se miten meistä jokainen on kartalla kaikesta siitä mitä yrityksessä tapahtuu, on kyse sitten voitetuista hankkeista, muutoksista parkkipaikkojen käytössä tai tuotteistuksen etenemisestä, vaikuttaa se meiltä ulospäin näkyvään kokemukseen. Toimimme arjessa sen tiedon varassa joka meillä on käytössämme ja jos pystymme hyödyntämään esimerkiksi asiakkaamme digitaalista jalanjälkeä jokaisessa kohtaamisessa, voimme tuottaa parempia asiakaskokemuksia.

Olemme konseptoineet ”digimyyjän työpöytää” joka kerää kaikki tärkeät tiedot O365+CRM+MDM ekosysteemistä ja nostaa ne myyjän käyttöön hyödynnettäväksi mobiilissa.

Asiakaskokemuksen ytimessä on kuitenkin tieto. Tieto siitä miten asiakkaamme käyttäytyy eri kanavissa ja kaikki se hiljainen tieto mitä voimme kerätä ja hyödyntää kohtaamissa.

Digitaalisten kohtaamispisteiden optimointi, personointi ja analysointi on jo monella aika pitkällä, mutta ihmisten välinen kohtaaminen nojaa edelleen melko ohkaiseen tietoon. Zef Solutions on kehittänyt niihin kohtaamisiin jo selkeästi toimivia konsepteja tueksi, mutta me haluamme uskoa että voimme tehdä vielä paljon enemmän.

Haluaisitko kehittää myyjäsi työpäiviä paremmaksi?

 

Tehdäänkö se yhdessä?

 

Aiheesta lisää

Näin saat henkilöstön rakastumaan uuteen intraasi – kymmenen vinkkiä Edelleen liian usein kuulee, kuinka taloon hankittiin uutta järjestelmää isolla hintalapulla, mutta käyttäjiä ei näkynyt missään. Tai hommattiin lisen...
Ohjelmistoala tarvitsee lisää mimmejä Ei ole mikään salaisuus, että ohjelmistoalalla on enemmän kundeja kuin mimmejä. Ei myöskään ole salaisuus, että ohjelmistoalan osaajista on huutava pu...
Slush 2017 – maailma menee uusiksi Slush tapahtui taas. Startupit, sijoittajat ja muut uudesta teknologiasta kiinnostuneet tahot kokoontuivat jälleen saman katon alle keskustelemaan uud...
Valo Intranet valittiin jälleen Euroopan parhaaksi Valo Intranet valittiin jo toista kertaa peräkkäin Euroopan parhaaksi Intranet/Extranet -ratkaisuksi European SharePoint Conference 2017 -tapahtumassa...
Tekoäly ja asiakaskokemus – kolme mahdollisuutta Onko tämä tekoälyn vuosi?  Toissa viikolla julkaistiin raportti Suomen tekoälyaika, jossa listattiin avaimia miten meistä voisi tulla tekoälyn sovelta...
Valo Intranet kilpailee jälleen parhaan intran ja parhaan mobiiliratkaisun palkinnosta Valo Intranet on jälleen ehdolla vuoden European SharePoint Conference -tapahtumassa. Viime vuonna Valo valittiin Euroopan parhaaksi intranet-ratkaisu...

Tietoa kirjoittajasta

Kommentoi