Viimeaikoina on ollut keskustelua IT-alalla siitä, että mikä on ns. räätälikoodin ja valmiiden teknologioiden erot ja hyödyt. Aika useasti teknologiatalot tekevät jonkinlaisia valintoja sen suhteen, että keskittyvätkö he rakentamaan täysin räätälöityjä ratkaisuja ja mikä on suhde valmiiden ja puolivalmiiden alustoiden käytössä. Jos tarkastellaan asiaa vaikkapa verkkokauppojen kannalta, suurin osa niistä on rakennettu hyödyntäen jotain melko valmista verkkokauppa-alustaa. Esimerkiksi Shopify, Magento, Hybris ja moni muu, toimivat oikein hyvänä pohjana ratkaisuille. Lähinnä yleensä siitä syystä että alustassa on ratkottu jo yleisimmät ongelmat ja rakennettu tietyt työnkulut siten että ne tukevat kyseistä liiketoimintaa. Valmiit rajapinnat jotka mahdollistavat integraatiot, ovat toki nykyaikana jo oletuksena kaikissa alustoissa.

Hyvä ystäväni vertasi joskus räätälikoodia ja valmista alustaa talopaketin ostamiseen. Talopaketin suunnittelija ja rakentaja on miettynyt tietyt asiat kuntoon, siten että pystytys on sujuvaa ja loogista. Räätälöity hanke alkaa enemmänkin metsän reunasta, jossa aletaan valita riittävän suoria puita.

Lähtökohta on siis tietyissä hankkeissa täysin erilainen. Jokainen muistaa, että pidämme aina omaa toimialaamme täysin erilaisena kuin mikään muu ja sen takia perustelemme räätälöityjen ratkaisuiden rakentamista. Kuitenkin valtaosa liiketoiminnasta perustuu hyvin samanlaisiin periaatteisiin.

Integroinnit syövät palveluita piiloon

Itse näen, että tulevaisuudessa käyttöömme tulee entistä enemmän valmiita tai puolivalmiita ratkaisuja. Ohjelmistokehitys ja koodaaminen siirtyy monilta osin enemmän valmiiden palasten hyödyntämiseen, kuin täydelliseen räätälöintiin. Ja toisaalta, mitä enää jatkossa lasketaan räätälöinniksi, kun erilaisten kirjastojen hyödyntäminen helpottaa jokaista hanketta. Täysin tyhjästä ei ole lähdetty liikkeelle enää pitkään aikaan.

Keskustelu siitä, tehdäänkö palvelu tyhjästä vai jonkun alustan päälle on mielestäni turhaa. Tärkeintä tietojärjestelmähankkeissa on omasta mielestäni se, että kaikki ratkaisut tulisi olla integroitavissa muihin käyttämiimme palveluihin.

Turha siirtyminen järjestelmästä toiseen, tai erilliset kirjautumiset pitkin päivää saavat jäädä historiaan.

Uskon että järjestelmät tulevat jakautumaan entistä enemmän taustajärjestelmiin jotka toimivat vain syötteinä tiedolle ja niihin joita käytämme arjessamme. Yhtenä esimerkkinä kaikkien tuntema Google Analytics, josta on tullut täysin syötepalvelu jonka tietoa luetaan ja käsitellään täysin muissa palveluissa. Kävijätiedon integrointi osaksi muita käytössä olevia järjestelmiä on tehnyt GA:han kirjautumisen turhaksi.

On kyseessä sitten verkkokauppa, sähköinen asiointipalvelu, palautekanava, CRM, tietopankki, verkkopalvelu tai joku muu, on varmasti niitä jotka liputtavat sen puolesta että markkinoilta ei löydy yhtään niin hyvää valmisratkaisua, että se on vain pakko tehdä itse. Ja sitten on niitä, jotka osaavat hyödyntää ketterästi valmiita ja puolivalmiita joiden avulla palvelut syntyvät nopeammin asiakkaiden käyttöön. CMS puolella esimerkiksi Episerver on sinänsä hyvä esimerkki siitä, että itsessään se on puolivalmiste jossa on käytännössä kaikki toiminnallisuudet tarjoalla mitä nykyaikaiseen verkkopalveluun tarvitsee ja se kehittyy kahden viikon sykleissä tarjoten aina uusimmat mahdollisuudet kaikkien käyttöön.

Kun haetaan selkeää kilpailuetua ja erottautumista kilpailijoihin, on yleensä raskaasti räätälöity, mutta ketterästi toteutettu hyvä vaihtoehto. Kun rakennetaan perustuksia ja paalutetaan liiketoiminnan peruskiviä, on puolivalmiste yleensä kustannustehokkaampi tapa päästä hyvään lopputulokseen.

Lue lisää

Valo Intranet

Episerver CMS

Aiheesta lisää

Azure pilvipalvelut avuksi sovelluskaaoksen hallintaan – osa 1 Nykyään liiketoiminnan tueksi saatavilla oleva IT-sovellusten ja -palveluiden kirjo on valtava. Käyttöönotto on joko helppoa tai erittäin helppoa, eik...
YLE:n Sekasin voitti Kultaisen Venlan Yle, Suomen Mielenterveysseura, Mielenterveyden keskusliitto ja Mannerheimin lastensuojeluliitto toteuttivat Sekasin-kampanjan, jonka tarkoituksena ol...
Palkittu Valo Intranet valloittaa maailmaa Kulunut vuosi on ollut meille meteoriittilaisille mieleenpainuva monella eri tapaa. Kesällä Torontossa Microsoftin Worldwide Partner Conference -tapah...
Intranet-projektien muodonmuutos Kaukana ovat ne ajat, jolloin uuden intranetin hankinta oli massiivista, pelottavaa ja aikaa vievää. Kahisevaa kaadettiin laariin useita satoja tuhans...
Valo Intranet on nyt todistetusti Euroopan paras Sininen Meteoriitti on voittanut Euroopan parhaan extranet/intranet tuotteen palkinnon European SharePoint Conference 2016 –tapahtumassa Itävallassa. ...
4 askelta parempaan digikokemukseen Asiakaskokemus on tämän päivän trendisana, mutta hälyn keskellä sen todellinen merkitys helposti unohtuu. Kyse on yksinkertaisesta asiasta: jos tarjoa...

Tietoa kirjoittajasta

Kommentoi