Joka viides suomalainen nuori kärsii jostain mielenterveyden häiriöstä, ja ne ovat tärkein nuorten toimintakykyä heikentävä sairausryhmä. Noin puolet mielenterveyden häiriöistä alkaa ennen 14 vuoden ikää ja kolme neljästä ennen 24 vuoden ikää.

Meillä on siis ongelma, ja sille on tehtävä jotain. Siksi Yle, Suomen Mielenterveysseura, Mielenterveyden keskusliitto ja Mannerheimin lastensuojeluliitto toteuttavat Sekasin-kampanjan, jonka tarkoituksena on rohkaista nuoria puhumaan ongelmista ja vaikeista asioista. 

Osana kampanjaa rakennetaan pilottihenkinen Sekasin247 -palvelu, joka tarjoaa kampanjan aikana 23.5. – 29.5. chatin välityksellä apua, vastauksia ja tukea ilmaiseksi ja anonyymisti. 

Käyttäjien ymmärtäminen

Sekasin247 -palvelun suunnittelu käynnistyi kohderyhmän profiloinnilla, jonka avulla rakensimme yhteisen käsityksen siitä kenelle palvelua suunnitellaan. Alle 20-vuotias mobiililaitteella apua etsivä nuori odottaa palveluilta täysin eri käyttökokemusta, kuin valtaosa olemassa olevista mielenterveyspalveluista tarjoaa. Tavoitteena on ollut tehdä kohderyhmää ymmärtävä ja visuaalisesti miellyttävä palvelu, johon kehtaa mennä vaikka ruuhkabussissa. Ulkoasu ei anna ulospäin juuri mitään viitteitä siitä minkä aiheen ympärillä palvelun sisällöt liikkuvat.

yle-sekasin-sime

Zero Photoshop

Verkkopalvelu tehtiin yhteistyössä YLE:n graafikon Jami Nurmisen kanssa ja visuaalisuudessa hyödynnettiin Lotta Sjöbergin piirtämiä, draamassakin näkyviä kuvituksia.

Meillä kaikilla oli heti alusta lähtien selvää ettei piirretä mitään Photoshopilla, vaan tehdään suoraa html-protoa, jota jokainen voi testailla pitkin projektia omalla laitteellaan, toteaa Sinisen Meteoriitin puolelta hanketta vetänyt Janne Gylling. Yhteiset istunnot asiakkaan tiloissa ja palvelun koodaaminen ketterästi pienellä tiimillä oli ainakin devaajan näkökulmasta melko suoraviivaista tekemistä.

Meteoriitin Pasi Hulkko ja Tuukka Uskali tunnistivat aiheen myös itselleen tutuksi. Onhan meillä kaikilla niitä hetkiä, varsinkin nuoruudessa, jolloin tuntuu ettei kaikki ole ihan ok, ja siksi onkin ollut hienoa olla juuri tässä projektissa mukana, molemmat sanovat yhteen ääneen.

Palvelu on kasattu Ninchatin chat-palvelua hyödyntäen ja somesisällöt nostetaan muutenkin jo YLE:llä käytössä olevan Flocklerin avulla esille. Haluttiin käyttää myös sellaisia toiminnallisuuksia ja palveluita jotka ovat asiakkaalle tuttuja. Nyt myös ylläpito ja palvelun jatkokehittäminen on helppoa mielenterveysjärjestöille kun pohjalla on WordPress.

Alku näyttää lupaavalta

Draama ja verkkopalvelu ovat keränneet heti ensimmäisten päivien aikana hyvin liikennettä ja katsojia, joten aihe ja tapa jolla se esitetään, on selkeästi puhutellut kohderyhmää. YLE:n puolelta kampanjasuunnittelusta ja Sekaisin-kokonaisuudesta ovat vastanneet Jenna Karas ja Markku Mastomäki.

Harvoin on verkkopalvelu syntynyt näin helposti. Heti ensimmäisen tapaamisen jälkeen meillä oli jotain konkreettistä nähtävää ja kokeiltavaa, joten proton hyödyntäminen oli ehdottomasti hyvä asia, toteaa Mastomäki. Meteoriitin kanssa työskentely oli vaivatonta ja yhdessä livenä palvelun rakentaminen oli prosessi jossa tarvittavat muutokset ja lisäykset saatiin tehtyä nopeasti ja jossa tunsi olevansa aidosti mukana, Jenna komppaa.

Tutustu palveluun osoitteessa www.sekasin247.fi ja käy katsomassa draaman jaksot Areenassa tai YouTubessa.

Palkittua laatua

Sekasin voitti Kultaisen Venlan parhaana lasten- ja nuortenohjelmana. Koko Meteoriitin väki onnittelee tiimiä!

Katso Sekasin draaman traileri:

 

Haluaisitko ketterän tiimin synnyttämään palveluitasi?

Ota yhteyttä!

Aiheesta lisää

Käyttökokemus osana asiakaskokemusta Olen tässä viimeaikoina käynyt puhumassa useammassa paikassa siitä, miten käyttökokemus vaikuttaa asiakaskokemukseen. Aika yksinkertaisella "googletuk...
YIT Pulse -digitaalinen työpöytä ottaa kaiken irti SharePointista ja Office 365:sta YIT Pulse -sosiaalinen intranet ja digitaalinen työpöytä ajattelumalli on kokonaisratkaisun visio. Microsoft SharePoint ja Office 365 pilvipalveluna m...
Helsinki Business College Oy siirtyi Valoon Suomen Liikemiesten Kauppaopistoa pitää yllä Helsinki Business College Oy. Sen omistavat tasaosuuksin Suomen Liikemiesten Kauppaopiston Säätiö sekä He...
Episerver CMS ja uudet 2017 toiminnallisuudet Episerver on jälleen julkaissut uusia toiminnallisuuksia tämän vuoden roadmapille. Tässä lyhyesti siitä mitä on tulossa ja odotettavissa. Painotus on ...
YLE:n Sekasin voitti Kultaisen Venlan Yle, Suomen Mielenterveysseura, Mielenterveyden keskusliitto ja Mannerheimin lastensuojeluliitto toteuttivat Sekasin-kampanjan, jonka tarkoituksena ol...
Episerver Fall Release ’16 Episerver CMS on nyt saanut syksyisen päivitysversion esiteltyä ja tässä kirjoituksessa nostamme esille muutamia kiinnostavia toiminnallisuuksia tuost...