- 27.5.2016

Miksi HR rakastuu Nintexiin?

Kesälomien suunnittelu on ollut käynnissä jo pitkään. Prosessi jossa täytetään hakemuksia, kerrotaan omia toiveita, pyydetään omalta esimieheltä hyväksyntää ja tiedotetaan ajankohdasta palkanmaksuun. Toistuvia prosesseja jotka voivat isommissa organisaatioissa vaatia kymmeniä tuhansia työvaiheita. Ja mikä yleisintä, ihmiset pyörittävät tuon kaiken muun työn ohessa, jolloin se vie aikaa tuottavammalta työltä.

Olisiko siis jo aika automatisoida ja yhtenäistää näitäkin prosesseja?

Teemme meidän prosessien digitalisointi palvelualueella monenlaisia hankkeita. Yhtenä niistä on toistuvien, useasti manuaalisten prosessien digitalisointi ja automatisointi. Autamme asiakkaitamme vähentämään toistuvia manuaalisia työvaiheita, jotta ihmiset voivat käyttää aikansa muunlaisiin työtehtäviin. Samalla digitalisoimme paperisia lomakkeita sähköiseen muotoon, jolloin tiedonkulku paranee ja tiedon laatu yhtenäistyy.

Tietojen kopiointi vihkosta koneelle, tai excelistä CRM:ään on työtä jonka voisi jo alkujaan automatisoida Nintexin lomakkeilla. Kenttätyön digitalisointi ja prosessien automatisointi vähentää virheiden määrää ja lisää työviihtyvyyttä, kun tieto on oikeassa muodossa ja käytettävissä oikeaan aikaan.

Nintexin avulla voit myös selkeyttää esimerkiksi rekrytointiprosessia, automatisoimalla tiedon siirtymistä eri prosessin vaiheissa. Oikea tieto, oikeaan aikaa ja kaikkien niiden käytettävissä joilla siihen on oikeudet, parantaa prosessin läpimenoaikaa sekä laatua.

Onko teillä jotain usein toistuvia prosesseja joiden kanssa kaipaisit apua? Kerromme mielellämme lisää siitä miten Nintex on auttanut maailmanlaajuisesti tuhansia yrityksiä säästämään aikaa ja vaivaa.

Lue lisää

Nintex ja hyväksyntäketju

Nintex ja rekrytointiprosessit

Ilmoittaudu myös seminaariin

https://www.meteoriitti.com/2016/04/25/work-inspired-with-nintex-seminar/

Aiheesta lisää

Work Inspired with Nintex Seminar Nintex järjestää Helsingissä huippuseminaarin kesäkuussa. Paikalla on Nintexin evankelista Patrick Hosch, joka on lupautunut kertomaan uusimmista tren...
Osallistu Nintex webinaariin Jos käytät tällä hetkellä InfoPath -lomakkeita, sinua voisi kiinnostaa mitä Nintexillä on tarjolla. Nintex järjestää aiheesta webinaarin 15.3.2016 eng...
Usko tai älä: intranettejä tarvitaan vielä Viimeisen vuoden aikana sosiaalisessa mediassa on moneen kertaan kyselty, tarvitaanko intranettejä enää lainkaan. Kun sieltä intrasta ei mitään kuiten...
Asiakasrajapinta ansaitsee organisaation jakamattoman huomion – miksi ja miten Digitaalinen asiakaspalvelu on ottanut aimo harppauksia eteenpäin viime vuosina ja asiakkaiden odotustaso on kasvanut kovalla kulmakertoimella. Vielä ...
Flexwork muuttaa tavan tehdä työtä – muutunko minä työn muutoksen mukana? Etätyö, Yammer ja Enterprise Social ovat jo osa arkeamme, nyt on aika liikkua eteenpäin. Meillä puhutaan tällä hetkellä Flexworkistä. Flexwork tulee m...

Tietoa kirjoittajasta

Heikki Kangas

Teknologiakonsultti

heikki.kangas@meteoriitti.com

Heikki on kehittänyt asiakasorganisaatioiden sekä sisäisten organisaatioiden digitaalisia työympäristöjä vuodesta 2005. Dynamics CRM, Office 365, sekä ratkaisut jotka tekevät työpäivästä toimivan ja asiakaskokemuksesta ilahduttavan ovat lähellä Heikin sydäntä.

Kirjoitukset (3)

Kommentoi