Luin World Economic Forumin raporttia jossa he nostivat esille taitoja, joita vuonna 2020 pitäisi meidän jokaisen hallita. Sinisen Meteoriittin Digityö2020 (DT2020) on nostanut kevään aikana hyvin samoja teemoja esille, joten aiheesta on luonteva kirjoittaa lyhyt koonti suomeksi.

Ensimmäisen osiona oli kognitiivinen joustavuus, eli muistin, oppimisen, ajattelun, havaitsemisen, tarkkaavaisuuden, luovuuden ja ongelmanratkaisun tilanteissa ns. pelisilmän omaaminen. Meiltä siis odotetaan huomattavasti enemmän joustoa käytännössä kaikissa tilanteissa joissa toimimme. Työelämä muuttuu vielä enemmän yhteistyöksi, jossa neuvottelutaidot, ihmisten johtaminen ja keskustelutaidot ovat keskiössä.

Tunneälykkyyden ja empaattisuuden merkitys kasvaa.

Luovan ajattelun ja kriittisen pohdinnan apuna meidän tulee ymmärtää paremmin niitä ihmisiä joiden kanssa toimimme. Sosiaaliset taidot, niin online kuin offline hetkissä, kasvattavat merkitystään entisestään.

Oma työ pitäisi myös nähdä entistä enemmän palveluna. Ymmärrys siitä, että jokainen kohtaaminen vaikuttaa asiakaskokemukseen sekä sitä kautta liiketoimintaan, pitäisi iskostaa organisaation jokaisella tasolla toimivien mieleen.

Muutoksessa mukana

Työelämä muuttuu perinteisesti melko hitaasti. Yhden sukupolven aikana tapahtuva muutos on melko pientä, mutta digitalisoituminen on osin nopeuttanut tätä muutosta. Pitkien työurien ja kultakellojen aikakausi on kovaa vauhtia päättymässä ja työympäristömme tulee vastata tähän trendiin. Miten siis voimme mahdollistaa liikkuvan työn ratkaisut siten että ihmisten välinen kohtaaminen ja verkottuminen vain lisääntyy.

Meillä Sinisellä Meteoriitilla on näihin teemoihin jälleen syksyn aikana vastauksia. Osallistumalla DT2020 -seminaareihin ja webinaareihin, saat käyttöösi tuoreimmat vinkit siitä miten IT-infra, prosessit ja käytännöt tulisi suunnitella ja toteuttaa.

Pysy kuulolla, sillä ensimmäiset kohtaamiset synnytetään lähiaikoina.

Aiheesta lisää

Ohjelmistoala tarvitsee lisää mimmejä Ei ole mikään salaisuus, että ohjelmistoalalla on enemmän kundeja kuin mimmejä. Ei myöskään ole salaisuus, että ohjelmistoalan osaajista on huutava pu...
Slush 2017 – maailma menee uusiksi Slush tapahtui taas. Startupit, sijoittajat ja muut uudesta teknologiasta kiinnostuneet tahot kokoontuivat jälleen saman katon alle keskustelemaan uud...
Jos haluat jotain kuntoon organisaatiossasi, aloita tästä Nimittäin tiimityöstä. Väittäisin, että nykypäivän tärkein organisaatiotaso tai -yksikkö on tiimi. Harvaa työtä tehdään enää sooloillen vaan jopa y...
Organisaation yhteiset pelisäännöt luovat perustan onnistumisille Tapaan viikottain työssäni organisaatioita ja niiden edustajia, jotka tuskailevat seuraavanlaisten kysymysten parissa: Mistä tiedän ovatko kolleg...
Bujo? So last season, täältä tulee #digibujo! Bujo. Siis mikä? Bujo eli bullet journal aloitetaan yleensä tyhjästä muistikirjasta, josta luodaan itselleen kalenterin, päiväkirjan ja muistilistoje...
Digipinjatalle kyytiä Digitalisaatiossa tänä päivänä on yhä useammin kyse siitä, että innovoit jotain aivan uutta nokkelammin kuin kilpailijasi. Perinteiselle yritysjohtaja...

Tietoa kirjoittajasta

Kommentoi