Elokuun ensimmäisenä päivänä tuore meteoriitti iskeytyi Kalasataman toimistoon. Laskeutuminen oli pehmeä, ja muukalainen otettiin vastaan hymyssä suin.

Tiedät varmasti miltä tuntuu astua uuteen paikkaan, keskelle vierasta kulttuuria ja kieltä. Ehkä olet jo opetellut kieltä ja paikallisia fraaseja etukäteen, mutta silti uudessa kulttuurissa ja yhteisössä on aina jotain erilaista, jotain jännittävää.

Löysin itseni uuden työkulttuurin ja yhteisön keskeltä, kun aloitin Sinisen Meteoriitin markkinointipäällikkönä. Toinen työviikko on aluillaan ja useita pakollisia nähtävyyksiä on vielä kokematta.

Pätevien matkaoppaiden johdolla olen kuitenkin jo päässyt kiinni paikalliseen tarustoon ja myytteihin, joista kulttuuri saa elinvoimansa.

Hyvä tarina vie mennessään. Samaistut tarinan teemaan ja päähenkilöihin, ja pian huomaatkin olevasi yksi tarinan päähenkilöistä. Sinisen Meteoriitin tarina paremmasta työpäiväkokemuksesta ja asiakaskokemuksesta vei minut mennessään.

Digitaalinen + analoginen

Olen kovin nostalgista sorttia. 70-luvun analogiset syntetisaattorit, Miami Vicen estetiikka ja 90-luvun alternative rock saavat edelleen ihokarvani pystyyn. Opiskelun ohella työskentelin elokuvateatterissa koneenhoitajana, leikkasin ja teippasin filminauhaa konehuoneen hämärässä. Tätä nykyä filmiprojektori on harvinainen nähtävyys.

Vaikka digitalisoituminen vaikuttaa kaikkeen, ei analogisuus katoa mihinkään. Tulevaisuuden työpäiväkokemuksia ja asiakaskokemuksia rakennetaan toki digitaalisten työvälineiden avulla, mutta ei ilman analogisia hetkiä ja rituaaleja. Kahvikone ja keittiö ovat edelleen merkittäviä sisäisen viestinnän ja analogisen tarinankerronnan paikkoja.

Tulevaisuus ei ole täysin digitaalinen vaan pikemminkin digiloginen, digitaalisen ja analogisen vuorovaikutusta.

Meteoriitin tarinan muodostavat kaksi toisiaan tukevaa ulottuvuutta: työpäiväkokemus ja asiakaskokemus. Yhtä ei ole ilman toista. Hyvät asiakaskokemukset ovat toimivien työpäivien ansiota. Ja vastavuoroisesti työpäiväkokemus saa merkityksensä onnistuneista asiakaspalveluista ja kohtaamisista.

Tässä yhtälössä digitaalisella teknologialla on aivan keskeinen rooli.

Markkinoinnin näkökulmasta, digitalisoituminen on muuttanut kaiken. Mutta toisaalta taas ei mitään. Edelleenkin sisältö ratkaisee, kanavasta huolimatta. Jos tarinasi ei herätä tunteita vastaanottajissa, niin mahdollisuudet onnistua ovat heikot.

Mitä muutos vaatii?

Keskustelu työn digitalisoitumisesta herättää itse kussakin suuria ajatuksia, mutta konkreettiset työkalut ja toimintamallit jäävät usein uupumaan. Tai, niitä ei osata viedä kunnolla käytäntöön ja elimelliseksi osaksi työkulttuuria.

Laitteita, ohjelmia, vempaimia ja dataa löytyy yllin kyllin, mutta ei niitä tukevaa työkulttuuria tai -ympäristöä. Miksi?

Ensinnäkin pitää ymmärtää, että teknologia ei ole vastaus. Se mahdollistaa muutoksen, kunhan ymmärrät mitä haluat muuttaa ja miksi.

Toiseksi, kyse ei lopulta ole teknologiasta vaan ihmisistä. Kyse on työkulttuurista ja yhteisistä sekä yksilöllisistä toimintatavoista. Muutos vaatii yhteiset pelisäännöt, mutta työpäivän rakentaminen ja työtehtävien organisointi jäävät lopulta kunkin tietotyöläisen omalle vastuulle.

Parhaimmillaan toimintatapojen ja prosessien digitalisointi vapauttaa resursseja mekaanisista tehtävistä luovaan ongelmanratkaisuun ja innovointiin sekä ymmärryksen kasvattamiseen.

Työn tehostumisen ei pitäisi tarkoittaa nopeampaa tahtia vaan ennen kaikkea työn merkityksellisyyden kasvattamista ja parempien palveluiden kehittämistä. Ja tämä on se analoginen ulottuvuus, joka on myös läsnä tulevaisuuden työpäiväkokemuksissa.

Henkilökohtainen käyttöliittymäsi

Useampikin taho enteilee, että älypuhelimet katoavat 5-10 vuoden sisällä. Mihin kehitys sitten kehittyykään, ääniohjauksella ja tekoälyllä tulee varmasti olemaan entistä merkittävämpi rooli tulevaisuuden käyttöliittymissä ja palveluissa.

Ehkä meillä jokaisella tulee vielä olemaan oma, täysin räätälöity käyttöliittymämme, jolla vain kytkeydymme tietovirtaan.

Keskustelu työn tulevaisuudesta jatkuu syksyllä DT2020-tapahtumassa. Kerromme tästä lisää myöhemmin. Toivottavasti näemme siellä. Ota mukaan analoginen käyttöliittymäsi.

Allekirjoittanut odottaa enimmäkseen teleportaation toteutumista, vaikka tykkääkin pyöräillä työmatkat. Allekirjoittanut myös rakastaa tieteisdystopiaa, mutta uskoo kirkkaaseen tulevaisuuteen.

Oletko sinä seuraava Meteoriitti? Katso avoimet työpaikat!
Sharepoint-kehittäjä
Dynamics 365 -kehittäjä
Episerver/web-teknologian ratkaisuarkkitehti

Aiheesta lisää

Erinomaisen asiakaskokemuksen kaksi kivijalkaa Elokuvassa Päiväni murmelina Bill Murrayn esittämä hahmo herää samaan päivään, samojen tapahtumien keskelle yhä uudestaan ja uudestaan. Huonoa asia...
Jos haluat jotain kuntoon organisaatiossasi, aloita tästä Nimittäin tiimityöstä. Väittäisin, että nykypäivän tärkein organisaatiotaso tai -yksikkö on tiimi. Harvaa työtä tehdään enää sooloillen vaan jopa y...
Mistä tekoälyt unelmoivat? Keskustelu tekoälyn ja koneoppimisen ympärillä käy kuumana. Välillä kyse on nimenomaan keskustelusta ja todellinen konkretia meinaa uupua. Tekoälyn hy...
Intranet-projekti maaliin ilman sähköpostitulvaa Yli 12 000 käyttäjää, yli 100 lokaatiota. Sisäisiä uutisia keskimäärin 5,3 päivässä. Siirtyminen on-premises -ratkaisusta pilveen. Voiko tällaisen int...
Organisaation yhteiset pelisäännöt luovat perustan onnistumisille Tapaan viikottain työssäni organisaatioita ja niiden edustajia, jotka tuskailevat seuraavanlaisten kysymysten parissa: Mistä tiedän ovatko kolleg...
Bujo? So last season, täältä tulee #digibujo! Bujo. Siis mikä? Bujo eli bullet journal aloitetaan yleensä tyhjästä muistikirjasta, josta luodaan itselleen kalenterin, päiväkirjan ja muistilistoje...

Tietoa kirjoittajasta

Kommentoi