- 25.9.2017

Microsoft Teams ja Skype yhdistyvät – mikä muuttuu?

Microsoft julkisti syksyn 2017 Ignite -tapahtumassa Orlandossa, että Skype for Business tulee yhdistymään Microsoft Teams -työkaluun. Kaikki video, puhe ja muut reaaliaikaiseen yhteydenpitoon suunnatut työkalut, ovat jatkossa käytettävissä Microsoft Teamsin kautta. Suuremmassa kuvassa tämä liittyy Microsoftin visioon älykkäämmästä kommunikaatiosta.

Kokosimme yhteen mitä muutoksia on odotettavissa, mikä pysyy vielä ennallaan ja miksi tämä muutos on hyvin merkittävä.

Mikä muuttuu?

Yhdistymisen myötä on yksi sovellus vähemmän josta murehtia, kun video, puhe ja pikaviestit hoituvat kaikki Teamsin kautta. Outlookissakaan ei enää tarvitse miettiä perustaako Teams- vai Skype -kokouksen, kun on verkkokokousta kutsumassa koolle.

Suurimmat muutokset tapahtuvat kuitenkin mahdollisuuksissa, joita yhdistyminen tarjoaa sekä Microsoftille itselleen että Sinisen Meteoriitin kaltaisille Microsoftin kumppaniyrityksille.

Tulevaisuuden tiimityöskentelylle avautuu uusia mahdollisuuksia, kun video, puhe ja pikaviestit tulevat luonnolliseksi osaksi tiimityötä dokumenttien ja muistiinpanojen rinnalle. Näiden ympärille tulee jatkossa tarjolle yhä enemmän erilaisia ratkaisuita, jotka kytkevät näitä eri tyyppisiä tietoja yhä tiiviimmin yhteen. Työtehtäviin liittyvän aineiston työstäminen videokokouksessa yhdessä kollegojen, asiakkaiden ja yhteistyökumppanien kanssa on jatkossa entistäkin helpompaa.

Microsoft tulee julkaisemaan tarkennetun Teams tiekartan lokakuun aikana.

Mikä ei muutu?

Microsoft on edelleen hyvinkin sitoutunut tuottamaan palveluita, joissa videon ja äänen välityksellä voidaan hoitaa reaaliaikaista yhteydenpitoa erilaisiin käyttötarkoituksiin. Skype for Business Server tulee edelleen säilymään on-premise -maailmassa. Jos siis käytät Skype for Businessia omasta konesalista, ei tämä muutos vaikuta sinuun ollenkaan.

Miksi tämä muutos on merkityksellinen?

Microsoft Teams on selkeästi hyvin keskeisessä asemassa Microsoftin Office 365 –maailmassa sekä älykkäämmän yhteistyön kehittämisessä. Teams tarjoaa myös mielenkiintoisen alustan erilaisille tiimityöskentelyratkaisuille, joiden merkitys yhä korostuu tämän yhdistymisen myötä. Teamsin ympärille tulee tarjolle yhä enemmän erilaisia ratkaisuita, niin maksullisia kuin maksuttomiakin.

Nyt jos koskaan on otollinen hetki tutustua Teamsiin ja pilotoida sen käyttöä esimerkiksi yksittäisten projektien kohdalla. Me Sinisellä Meteoriitilla olemme käyttäneet Teamsia jo pitkään, siitä asti kun se ensimmäisen kerran tuli Microsoftin kumppaneille koekäyttöön. Meillä on jo hyvin kokemusta siitä, mihin Teamsia voi käyttää, ja mihin se soveltuu vähän huonommin.

Skype for Business on hyvin laajasti käytössä, niin megaluokan yrityksissä kuin pienissäkin, ja tämän yhdistymisen myötä on ilmeistä, että Teams tulee käyttöön tavalla taikka toisella niissä yrityksissä, joissa käytetään Skype for Businessin pilviversiota, joten työkaluun kannattaa tutustua huolella.

Kiinnostaako Teams-pilotti? Tai haluatko kuulla miten Teams soveltuu esimerkiksi projektiviestintään? Ota yhteyttä.

Aiheesta lisää

Modernit työkalut ja modernit työtavat – mitä muutos oikeasti vaatii? Jos olet kävellyt rouva tai herra budjetin luokse ja pyytänyt rahaa muutoksen johtamiseen tiedät, että se on usein jotain aivan muuta kuin pala kakkua...
Office 365 Keep on Track -webinaari, helmikuu 2019 Webinaarivuosi 2019 on potkaistu käyntiin jälleen uudella Office 365 Keep on Track -webinaarilla. Tämän myötä meillä on takana jo 26 webinaaria, josta...
Case Sininauhasäätiö – viestinnällinen intranet ja yhteiset toimintatavat Sininauhasäätiö-konserni tarjoaa palveluiden ulkopuolelle joutuneelle kodin ja tuen sekä puolustaa hänen oikeuksiaan ja ihmisarvoaan. Konserniin kuulu...
Account Manager Me olemme asiakaskokemuksen ja työpäiväkokemuksen kehittämiseen erikoistuneita asiantuntijoita ja nörttejä. Meidät on valittu Microsoftin vuoden kumpp...
Tiedote: Sininen Meteoriitti Oy siirtyy kokonaan suomalaiseen omistukseen Ohjelmistotalo Sininen Meteoriitti siirtyi täysin suomalaiseen omistukseen vuoden 2019 alussa, kun nykyomistajat, johto ja Gerako Oy:n kokoama kotimai...
Office 365 Keep on Track -webinaari, joulukuu 2018 Vuoden 2018 viimeinen Keep on Track -webinaari on pidetty, ja on aika alkaa valmistella joulun viettoa ja uuden vuoden vastaanottoa. Tänä vuonna onkin...

Tietoa kirjoittajasta

Mika Berglund

Arkkitehti, teknologiakonsultti

mika.berglund@meteoriitti.com

+358 50 570 6237

Kirjoitukset (13)

Kommentoi