30.11.2017

Alma Media valitsi Valon

Lähtötilanne:
Alma Median räätälöidyn on-premise intranetin käytettävyys ei vastannut tämän päivän tarpeisiin. Lisäksi muita palveluita oltiin jo viety pilveen, joten myös intran pilvisiirtymä oli edessä.

Ratkaisu:
Alma Media siirtyi räätälöidystä intrasta pilvipohjaiseen Valoon. Samalla intran sisällöt päivitettiin kokonaan uusiksi.

Hyödyt:
Uuden mobiiliystävällisen intranetin avulla tiedon löytäminen on helpottunut. Jokainen almalainen pääsee tarkastelemaan eri yksiköiden uutisia ja sisältöjä rikkoen yksiköiden välisiä siiloja.

Toiveena helposti ylläpidettävä ja yhteisöllisempi intra

Alma Median Walma-intranet oli päivityksen tarpeessa. Räätälöity on-premise ratkaisu ei palvellut almalaisten nykytarpeita. Intran uudistaminen oli noussut esille myös työyhteisöviestinnän kyselyissä.

Lisäksi muitakin Alma Median palveluita oli jo viety pilveen, joten pilvisiirtymä intran kohdalla oli myös luonnollinen askel.

Uuden intran tuli vastata paremmin tämän päivän vaatimuksia käytettävyyden osalta. ’Mobiilikäytettävyys ja tiedon löydettävyys olivat meille tärkeitä asioita, kun ratkaisua lähdettiin miettimään’, kertoo järjestelmäasiantuntija Sanna Walle.

Mahtavaa kun joku on jo miettinyt nämä jutut etukäteen. Me emme halunneet käyttää omaa aikaamme räätälöintiin liittyviin haasteiden pohtimiseen.’ – Lotta Väinölä, yhteisömanageri, Alma Media

’Halusimme uudesta intrasta yhteisöllisemmän. Ennen Walmassa käyttäjälle näytettiin omaan yksikköön liittyviä uutisia. Nyt halusimme eroon siiloista ja antaa paremman näkymän almalaisten arkeen, yksiköstä riippumatta,’ toteaa yhteisömanageri Lotta Väinölä.

Räätälöity vai paketoitu malli?

Lopulta uudistuksen kohdalla pöydällä oli kaksi vaihtoehtoa, pilvipohjainen Valo Intranet tai räätälöidyn intran päivittäminen. Almalaiset valitsivat paketoidun mallin eli Valon ja intran siirtämisen pilveen.

’Ajattelimme, että jos tämä malli on sopinut muillekin niin miksi ei meille. Täysin paketoitu malli on todennäköisesti myös toimintavarmempi kuin täysin räätälöity ratkaisu,’ Sanna kertoo.

’Mahtavaa kun joku on jo miettinyt nämä jutut etukäteen. Me emme halunneet käyttää omaa aikaamme räätälöintiin liittyviin haasteiden pohtimiseen’, Lotta jatkaa.

Valmiin mallin avulla projekti saatiin maaliin aikataulussa. ’Projekti meni ketterästi maaliin. Meteoriitilla oli selkeä sapluuna projektin läpivientiin. Näki, että kyllähän näitä on tehty,’ Lotta toteaa.

Yhteisön aktivointia

Uusi intra on saanut hyvän vastaanoton almalaisten keskuudessa. ’Käyttäjät ovat kiitelleet uuden intran ulkoasua, selkeyttä ja helppokäyttöisyyttä. Etenkin julkaiseminen on tehty helpoksi. Esimerkiksi uutisen luominen kestää vain pari minuuttia,’ Lotta kertoo.

Alma Median uusi intranet

Walma-intranetin etusivu

Vanhasta intrasta ei tuotu uuteen mitään sisältöjä vaan kaikki sisällöt pistettiin uusiksi. Valon hakutoimintojen avulla oikean tiedon löytäminen onnistuu helposti. ’On tullut hyvää palautetta tiedon löydettävyydestä ja ajankohtaisuudesta,’ Sanna toteaa.

Intran uudistamisessa ei toki ole kyse vain teknologian päivittämisestä. Uusi työkalu muuttaa työtapoja ja siksi sisäinen lanseeraus on erityisen tärkeä vaihe intran uudistamisessa.

’Meillä oli talon sisäinen lanseerauskampanja, jossa levitimme mysteeriviestejä almalaisten pöydille. Lisäksi ennen julkaisua kaappasimme vanhan intran mustalla bannerilla, joka näytti countdownin uuden intran avautumiseen’ kertoo Lotta intran jalkauttamisesta.

Walma-intranet sai uudet vaatteet ja nyt uuden intran voimin almalaiset rakentavat avoimempaa ja sosiaalisempaa työyhteisöä.

Aiheesta lisää

Valo Teamwork 2.0 – katso webinaari Mikä on Valo Teamwork 2.0, mitä sillä voi tehdä? O365 Artist Sari Soinoja veti aiheesta webinaarin, jonka voit katsoa vapaasti tässä ja nyt. Video löy...
Scanfil – kohti uutta, yhteistä kulttuuria Scanfil on kansainvälinen tietoliikenne- ja elektroniikkateollisuuden sopimusvalmistaja sekä järjestelmätoimittaja. He etsivät uutta intranet-ratkaisu...
Suomalaista koodia viedään ylpeydellä Pohjois-Amerikkaan Sininen Meteoriitti lähtee hakemaan kasvua Pohjois-Amerikasta. Yritys perustaa uuden tytäryhtiön Montréaliin, Quebeciin. Tavoitteena on edistää kovass...
Case Valmet – intranet-projekti maaliin ilman sähköpostitulvaa Yli 12 000 käyttäjää, yli 100 lokaatiota. Sisäisiä uutisia keskimäärin 5,3 päivässä. Siirtyminen on-premises -ratkaisusta pilveen. Voiko tällaisen int...
Moderni intranet yhdistää 8000 VodafoneZiggo työntekijää Vodafone Groupin ja Liberty Globalin fuusion jälkeen tänä vuonna, 8 000 VodafoneZiggo-työntekijää Alankomaissa tarvitsi uuden yhteistyöalustan, joka o...