- 21.3.2018

Hiljaisuus tappaa innon

Uuden aloittamisessa on omanlaisensa momentum. Draivi tekemiseen tuntuu syntyvän kuin itsestään, kun päästään aloittamaan jotain ihan uutta. Oli se sitten uusi lukuvuosi, projekti tai yritys. Innolle tuntuu kuitenkin olevan luonteenomaista sen laantuminen. Täytyykö niin olla?

Mitä, jos into voisikin olla pysyvä arjen tunnetila? Mitä jos intoa voisi lietsoa ja ylläpitää yli maanantaiden? Miten teknologia voisi tässä asiassa auttaa?

Jaettu into on moninkertainen

Melkein mitä tahansa tunnetilaa on helpompi pitää yllä ja lietsoa yhdessä muiden ihmisten kanssa kuin yksin. Ikävänä esimerkkinä tästä on someraivo. Mukavana esimerkkinä urheilujuhlan jälkeinen jaettu riemu. Työskennellessä riemua ja raivoa olennaisempi tunne olisi tekemisen into, jota voisi jakaa kollegoiden kanssa.

Etenkin innon ja innostumisen kannalta nopeus on tärkeää: kun joku innostuu, sitä intoa täytyy voida jakaa nopeasti. Muuten into ehtii laantua.

Meitä ajetaan kuitenkin usein itsenäiseen ja yksinäiseen työskentelyyn. Etenkin etäopiskelu ja -työskentely vie meidät kauas muista ihmisistä. Tällöin kommunikaatiomahdollisuuksien merkitys nousee arvoon arvaamattomaan. Kun yhteydenpitoa ei voi tehdä kasvotusten, sitä täytyy voida tehdä digitaalisesti.

Etenkin innon ja innostumisen kannalta nopeus on tärkeää: kun joku innostuu, sitä intoa täytyy voida jakaa nopeasti. Muuten into ehtii laantua. Kommunikaatiomahdollisuuksien tulisikin olla helppokäyttöisiä ja arjessa läsnä.

Opiskeluintoa katkeamattomasta kommunikaatiosta

Olen itsekin korkeakouluja käyneenä ja niissä työskennelleenä usein miettinyt esimerkiksi etäopiskelua. Läsnäpäivinä opettaja puhaltaa opiskelijoihin intoa ja syntyy yhteinen oppimisen ilo. Sitten porukka hajaantuu ja jää oppimisensa kanssa yksin. Useimmiten opiskelualustat eivät ole erityisen helppokäyttöisiä tai inspiroivia ja siellä suoritetaan vain absoluuttisesti pakolliset asiat.

Opiskelualustoilla voisi olla paljon monipuolisempi rooli, kuin pelkkä materiaalien jakelu ja tehtävien suorittaminen. Opettajan ja opiskelijoiden välinen sekä opiskelijoiden keskinäinen kommunikaatio auttaisi säilyttämään tekemisen intoa, kun ajatuksia, tuntemuksia ja tehtäviä voisi jakaa.

Kun läsnäpäivänä yhdessä on ensin saatu luotua innostuksen alku, niin sen jälkeen sitä samaa fiilistä on mahdollista ylläpitää virtuaalisilla välineillä seuraavaan kasvokkain tapahtuvaan kohtaamiseen saakka. Mitä pidempään sen sijaan jonkin asian tiimoilta on hiljaista, sitä todennäköisemmin into laantuu.

Uskon, että niin valtionhallinnossa, koulutuksessa kuin yrityselämässäkin digitaalisten työkalujen rooli yhteisten tunnetilojen ylläpitäjänä kasvaa. Se vaatii työkaluilta paljon. Onni on, että monet uudet työkalut pystyvät paljon parempaan, kuin mihin vanhat ovat koskaan pystyneet. Kerron niistä sinulle mielelläni lisää.


Lataa maksuton opas, jossa käymme läpi viisi tuottavan tiimin tunnetilaa. Haluaisimme esitellä sinulle Tahdon, Turvan, Tarmon, Tempon ja Innon.

Lataa opas

Tiimi, tunne, teknologia

Aiheesta lisää

Konsultin arkea, intra per kuukausi  Sivosen Jussi toimii Meteoriitilla vanhemman konsultin roolissa. Kun Jussi tuli taloon intranet-konsultiksi oli Valosta julkaistu juuri kolmosversio. ...
Moderni SharePoint – mitä, missä, milloin ja miksi? Kirjoitimme aikaisemmin jo mitä moderni SharePoint tarkoittaa Valon näkökulmasta. Sivosen Jussi avaa tässä tekstissä kattavasti mikä moderni SharePoin...
Office 365 Keep on Track -webinaari, elokuu 2018 Taas on yksi webinaari takana, ja voidaan alkaa ottaa uutta vauhtia kohti seuraavaa. Tällä kertaa rekisteröityneitä osallistujia oli ennätysmäärä, ja ...
Näin saat henkilöstön rakastumaan uuteen intraasi – kymmenen vinkkiä Edelleen liian usein kuulee, kuinka taloon hankittiin uutta järjestelmää isolla hintalapulla, mutta käyttäjiä ei näkynyt missään. Tai hommattiin lisen...
Miten miljoona käyttäjää saadaan yhden pöydän äärelle? Heinäkuussa rikottiin rajoja muuallakin kuin lämpötiloissa. Valo Intranetin maailmanlaajuisten käyttäjien määrä kasvoi yli miljoonan. Mistä tämä kerto...
Teosto panostaa digitaalisen työn kehittämiseen  Digitalisaation vaikutuksilta ei ole välttynyt mikään organisaatio. Musiikkiteollisuudessa digitalisaation murros on tuottanut valtavia muutoksia musi...

Tietoa kirjoittajasta

Jussi Sivonen

Vanhempi konsultti

jussi.sivonen@meteoriitti.com

+358406790880

Jussi rakentaa parempia sisäisen viestinnän ratkaisuja ja kehittää digityötapoja yhdessä asiakkaiden kanssa.

Kirjoitukset (7)

Kommentoi