- 18.5.2018

Microsoft Sway – oletko valmis keinumaan?

Office 365 -jumppa jatkuu ja tällä kertaa jumpataan keinuen. Kun puhutaan esitysohjelmistoista, niin ajattelet varmaan ensimmäisenä PowerPointia. Mutta, kalvosulkeisten rinnalle on tullut uusi urheilulaji, nimittäin keinunta. Oletko valmis sveijaamaan?

Microsoft Swayn avulla vuorovaikutteisten raporttien, esitysten tai tarinoiden rakentaminen on lastenleikkiä.

Swayn pointti on visuaalisesti näyttävien esitysten rakentaminen pienellä vaivalla. Muotoiluun ei tarvitse käyttää paljon aikaa. Sway ei ole mitään välineurheilua. Tarvitset vain tekstiä ja kuvia. Ja hitusen seikkailumieltä. Sway hoitaa loput.

Laitetaan keinu liikkeelle

Kirjaudu sisään Office 365 -tunnuksellasi osoitteessa sway.com.

Valitse etusivun valikosta Aloita mallista  mieluiselta näyttävä pohja. Itse valitsen Visiotiedoston, sillä visioista ei ole pulaa allekirjoittaneella. Miten olisi esimerkiksi kelluva kuntosali?

Microsoft Sway

Swayn aloitusnäkymässä voit lähteä liikkeelle tyhjältä pöydältä, tai aloittaa esityksen valmiin mallin pohjalta.

Valitse seuraavaksi Aloita tämän Swayn muokkaaminen.

Näet sivut, joista esitys koostuu. Tästä näkymästä pääset muokkaamaan tietoja. Muutetaan ensiksi aloitusnäkymää. Vaihda otsikko. Vaihda taustakuva.

Microsoft Sway - esityksen muokkaaminen

Muokkaa otsikkoa ja esittelytekstiä sekä vaihda kuva.

Valitse ylhäältä Ulkoasu, niin näet miten esitys muuttuu. Palataan takaisin muokkaustilaan.

Microsoft Sway

Onhan se hieno!

Muokataan seuraavaksi ensimmäistä sisältöosiota. Valitsemaani on lisätty Pino-ryhmä. Tämä on kuin pino kortteja tai lappuja, joihin voit lisätä sisältöä. Voit lisätä Pino-ryhmän painamalla plussa osion alareunasta.

Kokeillaan seuraavaa. Lisätään video mukaan esitykseen. Mennään kolmannelle sivulle poistetaan ylimääräiset sisältöosiot. Paina plussaa ja lisää valitse Media ja sieltä Video. Voit hakea materiaalia useista eri lähteistä. Ja mikä parasta, Sway osaa ehdottaa videoita. Voit myös hakea sopivalla avainsanalla. Lisää video.

Microsoft Sway

Lisää video esitykseen.

Mahtavaa. Paina oikeasta yläkulmasta Toista-nappia niin pääset katsomaan esitystä esitysmoodissa. Paina ylhäältä Jaa-nappia, niin voit jakaa esityksesi kollegoillesi tai asiakkaallesi.

Personall Officer ja Sway

Jos tästä ei vielä tullut hiki, niin palaa takaisiin alkuun ja valise luo uusi.

Ensi kerralla kun sinun täytyy valmistella esitys, haastan sinua kokeilemaan Swayta tutun PowerPointin sijaan. Sway all the way!

Aiheesta lisää

Office 365 Keep on Track -webinaari, helmikuu 2019 Webinaarivuosi 2019 on potkaistu käyntiin jälleen uudella Office 365 Keep on Track -webinaarilla. Tämän myötä meillä on takana jo 26 webinaaria, josta...
Case Sininauhasäätiö – viestinnällinen intranet ja yhteiset toimintatavat Sininauhasäätiö-konserni tarjoaa palveluiden ulkopuolelle joutuneelle kodin ja tuen sekä puolustaa hänen oikeuksiaan ja ihmisarvoaan. Konserniin kuulu...
Senior Account Manager Me olemme asiakaskokemuksen ja työpäiväkokemuksen kehittämiseen erikoistuneita asiantuntijoita ja nörttejä. Meidät on valittu Microsoftin vuoden kumpp...
Tiedote: Sininen Meteoriitti Oy siirtyy kokonaan suomalaiseen omistukseen Ohjelmistotalo Sininen Meteoriitti siirtyi täysin suomalaiseen omistukseen vuoden 2019 alussa, kun nykyomistajat, johto ja Gerako Oy:n kokoama kotimai...
Office 365 Keep on Track -webinaari, joulukuu 2018 Vuoden 2018 viimeinen Keep on Track -webinaari on pidetty, ja on aika alkaa valmistella joulun viettoa ja uuden vuoden vastaanottoa. Tänä vuonna onkin...
Tutkimus: Suomalaisten IT-ahdistus on liioiteltua Sinisen Meteoriitin tilaaman tutkimuksen mukaan yli 80 % työssäkäyvistä suomalaisista suhtautuu positiivisesti uusiin digitaalisiin työvälineisiin. Va...

Tietoa kirjoittajasta

Personal Officer

Office 365 Guru & ATK-welho

Kirjoitukset (7)

Kommentoi