- 1.8.2018

Miten miljoona käyttäjää saadaan yhden pöydän äärelle?

Heinäkuussa rikottiin rajoja muuallakin kuin lämpötiloissa. Valo Intranetin maailmanlaajuisten käyttäjien määrä kasvoi yli miljoonan. Mistä tämä kertoo?

Pohjustetaan asiaa huonekaluilla. Tyhjä pöytä on kiva asia, jos on juuri saanut siivousoperaation loppuun. Siitä irtoaa zenmäistä fiilistä. Juhlissa ja kemuissa tyhjä pöytä on usein merkki huonoista bileistä, tai juhlien päättymisestä.

Muistatko vielä ajan jolloin oletusarvona oli aloittaa asioita tyhjältä pöydältä? Tämä oli aikaa, jolloin intranet-projektit olivat kovin työläitä ja hintalapuistakin meinasi tila loppua kesken. Pöytää koristamaan kutsuttiin paikalle räätäleitä, suutareita ja somistajia. Kuukausien (pahimmillaan jopa vuosien) työn tuloksena oli intranet-ratkaisu, jonka elinikäennuste oli muutaman vuoden verran. Kun taloon tuli uusia järjestelmiä, niin pian oltiin tilanteessa, jossa oltiin taas tyhjän pöydän äärellä.

Pöytä oli usein tyhjä, koska organisaatioilla oli erikoisia tarpeita ja monimutkaisia tietojärjestelmiä. Tarvittiin henkilöhakua, dokumenttikirjastoa, tapahtumakalenteria jne.

Tosiasiassa kun näitä erilaisten organisaatioiden intranet-tarpeita asetti rinnakkain, niin yksi asia oli ilmeistä. Tarpeet olivat harvoin mitenkään erikoisia. Samat tarpeet toistuivat organisaatiosta toiseen.

Lopulta projektin määrittelyvaiheen lopussa oli koossa lista, jossa oli hyvin samankaltaisia tarpeita kuin muillakin organisaatioilla.

Olikin siis aiheellista kysyä, pitääkö pöydän olla tyhjä vai valmiiksi katettu? Ovatko nämä bileet vai onko kyseessä suursiivous?

Meteoriitti lähti vuonna 2011 kehittämään Valo Intranet -ratkaisua, täysin paketoitua intranet-ratkaisua. Intranet-valmisratkaisuja ei tuolloin ollut juurikaan markkinoilla.  Aluksi tähtäimessä olivat kotimaan markkinat, mutta tarve paketoidulle valmisratkaisulle oli globaali. Tälläkään hetkellä markkinoilta ei löydy yhtä pitkälle paketoitua Office 365 ja SharePoint -pohjaista intranet-ratkaisua.

Valon Candela-käyttöliittymävaihtoehto.

Nyt heinäkuussa ylittyi miljoonan käyttäjän rajapyykki ja voimme todellakin sanoa, että ei niiden tarpeiden aina tarvitse olla niin erikoisia. Samat perustarpeet toistuvat edelleen organisaatioista toiseen.

Jenni Mattinen käy Valon blogissa läpi Valo Intranetin kohokohtia vuosien varrelta, lue juttu täällä.

Kootut selitykset

Ihminen on siitä jännä otus, että monesti halajamme uusien asioiden perään vaikka todellisuudessa haluamme tuttuja ja turvallisia asioita. Toki on niitäkin, ketkä varta vasten etsivät äärimmäisiä extreme-kokemuksia nimenomaan paetakseen tuttua ja turvallista.

Palveluiden ja järjestelmien kehittäminen ei ole extreme-laji. Asiakkaat, työntekijät, käyttäjät ovat tottuneita tiettyihin asioihin. Siksi tuttu ja turvallinen on hyvä lähtökohta kun mietitään käyttökokemuksia ja käyttöliittymiä.

Valon miljoona käyttäjää kertovat siitä, että paketoidulle intranet-valmisratkaisulle on tarvetta. Pöytä ei ole tyhjä eikä ihan täysi, mutta pöydälle on katettu buffa, josta voi noukkia asioita oman makunsa mukaan.

Ohessa poimintoja referenssitarinoistamme. Kommentit kertovat hyvin, miksi aina ei tarvitse lähteä liikkeelle tyhjältä pöydältä.

Case Monetra
Meidän tarpeet eivät olleet mitenkään erikoisia. Halusimme helpon ja valmiin ratkaisun.

Case Alma Media
Mahtavaa kun joku on jo miettinyt nämä jutut etukäteen. Me emme halunneet käyttää omaa aikaamme räätälöintiin liittyviin haasteiden pohtimiseen.

Case Mehiläinen
On vaikea olla luova, kun pitää lähteä tyhjästä liikkeelle ja miettiä isoja kokonaisuuksia. Valon kaltainen valmisratkaisu on hyvä vastaus tähän.

Case Elenia
Mobiilikäyttöön oli jo olemassa hiottu käyttöliittymä, joka sisältyi pakettiin ja hintaan.

Case DEN Group
Emme kaivanneet mitään määrittelyprojektia tai iäisyysprojektia, vaan halusimme liikkeelle kevyesti ja nopeasti.

Case Tehy
Jos valmispaketti toimii muillekin, niin miksi ei myös meille.

Case Kaunialan sairaala
Harva toimittaja pystyy antamaan samalla tavalla intranet-ratkaisun roadmappia.

Tutustu Valon ominaisuuksiin tarkemmin täällä.

Varaa Valo-demo

Aiheesta lisää

Office 365 Keep on Track -webinaari, helmikuu 2019 Webinaarivuosi 2019 on potkaistu käyntiin jälleen uudella Office 365 Keep on Track -webinaarilla. Tämän myötä meillä on takana jo 26 webinaaria, josta...
Case Sininauhasäätiö – viestinnällinen intranet ja yhteiset toimintatavat Sininauhasäätiö-konserni tarjoaa palveluiden ulkopuolelle joutuneelle kodin ja tuen sekä puolustaa hänen oikeuksiaan ja ihmisarvoaan. Konserniin kuulu...
Senior Account Manager Me olemme asiakaskokemuksen ja työpäiväkokemuksen kehittämiseen erikoistuneita asiantuntijoita ja nörttejä. Meidät on valittu Microsoftin vuoden kumpp...
Tiedote: Sininen Meteoriitti Oy siirtyy kokonaan suomalaiseen omistukseen Ohjelmistotalo Sininen Meteoriitti siirtyi täysin suomalaiseen omistukseen vuoden 2019 alussa, kun nykyomistajat, johto ja Gerako Oy:n kokoama kotimai...
Office 365 Keep on Track -webinaari, joulukuu 2018 Vuoden 2018 viimeinen Keep on Track -webinaari on pidetty, ja on aika alkaa valmistella joulun viettoa ja uuden vuoden vastaanottoa. Tänä vuonna onkin...
Case Asokodit – palvelumuotoilulla asukas keskiöön Kukaan tuskin sanoo, että asiakas ei ole heillä kaiken keskiössä. Asiakaslähtöisyydestä ja asiakaskokemuksesta puhuvat kaikki, mutta monilla asiakaslä...

Tietoa kirjoittajasta

Kommentoi