- 1.8.2018

Miten miljoona käyttäjää saadaan yhden pöydän äärelle?

Heinäkuussa rikottiin rajoja muuallakin kuin lämpötiloissa. Valo Intranetin maailmanlaajuisten käyttäjien määrä kasvoi yli miljoonan. Mistä tämä kertoo?

Pohjustetaan asiaa huonekaluilla. Tyhjä pöytä on kiva asia, jos on juuri saanut siivousoperaation loppuun. Siitä irtoaa zenmäistä fiilistä. Juhlissa ja kemuissa tyhjä pöytä on usein merkki huonoista bileistä, tai juhlien päättymisestä.

Muistatko vielä ajan jolloin oletusarvona oli aloittaa asioita tyhjältä pöydältä? Tämä oli aikaa, jolloin intranet-projektit olivat kovin työläitä ja hintalapuistakin meinasi tila loppua kesken. Pöytää koristamaan kutsuttiin paikalle räätäleitä, suutareita ja somistajia. Kuukausien (pahimmillaan jopa vuosien) työn tuloksena oli intranet-ratkaisu, jonka elinikäennuste oli muutaman vuoden verran. Kun taloon tuli uusia järjestelmiä, niin pian oltiin tilanteessa, jossa oltiin taas tyhjän pöydän äärellä.

Pöytä oli usein tyhjä, koska organisaatioilla oli erikoisia tarpeita ja monimutkaisia tietojärjestelmiä. Tarvittiin henkilöhakua, dokumenttikirjastoa, tapahtumakalenteria jne.

Tosiasiassa kun näitä erilaisten organisaatioiden intranet-tarpeita asetti rinnakkain, niin yksi asia oli ilmeistä. Tarpeet olivat harvoin mitenkään erikoisia. Samat tarpeet toistuivat organisaatiosta toiseen.

Lopulta projektin määrittelyvaiheen lopussa oli koossa lista, jossa oli hyvin samankaltaisia tarpeita kuin muillakin organisaatioilla.

Olikin siis aiheellista kysyä, pitääkö pöydän olla tyhjä vai valmiiksi katettu? Ovatko nämä bileet vai onko kyseessä suursiivous?

Meteoriitti lähti vuonna 2011 kehittämään Valo Intranet -ratkaisua, täysin paketoitua intranet-ratkaisua. Intranet-valmisratkaisuja ei tuolloin ollut juurikaan markkinoilla.  Aluksi tähtäimessä olivat kotimaan markkinat, mutta tarve paketoidulle valmisratkaisulle oli globaali. Tälläkään hetkellä markkinoilta ei löydy yhtä pitkälle paketoitua Office 365 ja SharePoint -pohjaista intranet-ratkaisua.

Valon Candela-käyttöliittymävaihtoehto.

Nyt heinäkuussa ylittyi miljoonan käyttäjän rajapyykki ja voimme todellakin sanoa, että ei niiden tarpeiden aina tarvitse olla niin erikoisia. Samat perustarpeet toistuvat edelleen organisaatioista toiseen.

Jenni Mattinen käy Valon blogissa läpi Valo Intranetin kohokohtia vuosien varrelta, lue juttu täällä.

Kootut selitykset

Ihminen on siitä jännä otus, että monesti halajamme uusien asioiden perään vaikka todellisuudessa haluamme tuttuja ja turvallisia asioita. Toki on niitäkin, ketkä varta vasten etsivät äärimmäisiä extreme-kokemuksia nimenomaan paetakseen tuttua ja turvallista.

Palveluiden ja järjestelmien kehittäminen ei ole extreme-laji. Asiakkaat, työntekijät, käyttäjät ovat tottuneita tiettyihin asioihin. Siksi tuttu ja turvallinen on hyvä lähtökohta kun mietitään käyttökokemuksia ja käyttöliittymiä.

Valon miljoona käyttäjää kertovat siitä, että paketoidulle intranet-valmisratkaisulle on tarvetta. Pöytä ei ole tyhjä eikä ihan täysi, mutta pöydälle on katettu buffa, josta voi noukkia asioita oman makunsa mukaan.

Ohessa poimintoja referenssitarinoistamme. Kommentit kertovat hyvin, miksi aina ei tarvitse lähteä liikkeelle tyhjältä pöydältä.

Case Monetra
Meidän tarpeet eivät olleet mitenkään erikoisia. Halusimme helpon ja valmiin ratkaisun.

Case Alma Media
Mahtavaa kun joku on jo miettinyt nämä jutut etukäteen. Me emme halunneet käyttää omaa aikaamme räätälöintiin liittyviin haasteiden pohtimiseen.

Case Mehiläinen
On vaikea olla luova, kun pitää lähteä tyhjästä liikkeelle ja miettiä isoja kokonaisuuksia. Valon kaltainen valmisratkaisu on hyvä vastaus tähän.

Case Elenia
Mobiilikäyttöön oli jo olemassa hiottu käyttöliittymä, joka sisältyi pakettiin ja hintaan.

Case DEN Group
Emme kaivanneet mitään määrittelyprojektia tai iäisyysprojektia, vaan halusimme liikkeelle kevyesti ja nopeasti.

Case Tehy
Jos valmispaketti toimii muillekin, niin miksi ei myös meille.

Case Kaunialan sairaala
Harva toimittaja pystyy antamaan samalla tavalla intranet-ratkaisun roadmappia.

Tutustu Valon ominaisuuksiin tarkemmin täällä.

Varaa Valo-demo

Aiheesta lisää

Tutkimus: Suomalaisten IT-ahdistus on liioiteltua Sinisen Meteoriitin tilaaman tutkimuksen mukaan yli 80 % työssäkäyvistä suomalaisista suhtautuu positiivisesti uusiin digitaalisiin työvälineisiin. Va...
Valo voitti jälleen ClearBoxin Intranet Choice – Value -palkinnon Brittiläinen konsulttifirma ClearBox tekee vertailua SharePoint intranet-ratkaisuista ja palkitsee vuosittain parhaat ratkaisut. Valo valittiin juuri ...
Moderni SharePoint on kuumaa kamaa Järjestimme 6.11. Microsoft-talolla tilaisuuden "Uuden sukupolven intranet ja moderni Office 365". Päivän teemana oli moderni SharePoint ja moderni Va...
Kumpi voittaa, äly vai tunne? Järjestimme lokakuun 23. päivä Kämpin Peilisalissa tapahtuman otsikolla "Äly, tunne & työpäiväkokemus". Päivän aikana kysyimme osallistujilla seur...
Valo tuplafinalisti 2018 ESPC Awardsissa Valo on jo kolmatta vuotta putkeen finalistina 2018 ESPC Awardsissa.. Ja, mikä mahtavinta, Valo on jo toista kertaa mukana tuplafinalistina! Valo o...
Office 365 Keep on Track -webinaari, lokakuu 2018 Lokakuun webinaari on paketissa, ja takki on taas hetken aikaa suhteellisen tyhjä. Fiilis on kuitenkin kaikkea muuta kuin tyhjä, ja kärsimättöminä odo...

Tietoa kirjoittajasta

Kommentoi