- 31.8.2018

Office 365 Keep on Track -webinaari, elokuu 2018

Taas on yksi webinaari takana, ja voidaan alkaa ottaa uutta vauhtia kohti seuraavaa. Tällä kertaa rekisteröityneitä osallistujia oli ennätysmäärä, ja vaikka kaikki ilmoittautuneet eivät päässeetkään linjoille, niin osallistujiakin oli enemmän kuin webinaarimme historiassa koskaan aikaisemmin! On ilahduttavaa nähdä, että Keep on Trackin kaltaisille infopläjäyksille on kysyntää. Lämmin kiitos kaikille ilmoittautuneille ja linjoilla osallistuneille!

Aineisto

Niin kuin ennenkin, niin kalvot ja muu aineisto on ladattavissa niille jotka eivät webinaariin ennättäneet, ja niille jotka haluavat virkistää muistiaan siitä mistä webinaarissa puhuttiin. Tutustu aineistoon alla olevien linkkien kautta.

Kysymykset ja vastaukset

Tässä alla tiivistettynä webinaarissa esitetyt kysymykset, ja vastaukset niihin. Aika moneen näistä kysymyksistä ehdittiinkin jo vastata webinaarin aikana joko yksityisesti kysyjälle, tai sitten ihan livenä kaikille, mutta tässä ne vielä kertaalleen yhteenvetona.

Toimiiko OneDriven Known Folder Move myös OSX:ssä?

Tällä hetkellä Known Folder Move (KFM) toimii vain Windowsissa, versioissa 7, 8/8.1 ja 10. ”Known Folder” on Windowsin ominaisuus jolla käyttöjärjestelmä pitää kirjaa siitä missä tietyt nimetyt kansiot, kuten vaikka työpöytä, dokumentit tai musiikki, sijaitsevat fyysisesti levyllä. KFM perustuu siihen, että näiden nimettyjen kansioiden fyysinen sijainti muutetaan paikkaan joka OneDrive Sync -ohjelman avulla synkronoidaan OneDrive -pilveen.

OSX:ssä on saman tyylisiä nimettyjä kansioita, mutta ainakaan tällä hetkellä ei KFM toimi OSX -käyttöjärjestelmässä.

Lue lisää KFM:stä.

Voiko SharePoint -luetteloita nostaa välilehdiksi Teamsiin?

Kyllä voi, mutta se ei tapahdu SharePoint -välilehtisovelluksen kautta, vaan Website -sovelluksen. Kun haluat lisätä SharePoint -luettelon välilehdeksi Teamsiin, niin valitse Website, ja liitä osoitteeksi SharePoint -luettelon osoite jonka haluat välilehteen. Teams osaa varsin mukavasti karsia kaikki turha käyttöliittymästä pois, esim. navigointiin liittyvät elementit, ja jäljelle jää vain luettelon sisältö. Tämä on varsin näppärä toiminto, ja sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Teamsin Live -tapahtumaa luodessa tulee virhe ”Sinulla ei ole oikeutta luoda live-tapahtumaa. Ota yhteyttä IT-järjestelmänvalvojaan”

Tähän voi olla vähän hankala sanoa suoraa vastausta, mutta tässäpä muutama arvaus. Syy voi olla siinä, että kyseessä on vielä esiversio, joka ei ole täysin käytössä vielä kysyjän Office 365 -tenantissa. Toinen mistä tämä voisi johtua on se, että Teamsin live -tapahtumat käyttävät samoja asetuksia Skype for Business Broadcastin kanssa, ja että niihin olisi kysyjän tenanttiin tehty muutoksia. Välttämättä ei heti tule mieleen, että Teamsin toiminnallisuuksia säädetään Skypen asetuksilla.

Lopuksi vielä kannattaa tarkistaa, että virheilmoituksen saaneella käyttäjällä on joko E3 tai E5 -lisenssi. Live -tapahtuman järjestäminen on käytettävissä vain näillä lisensseillä. Samaan hengenvetoon kannattaa kuitenkin mainita, että kokeilin luoda live -tapahtumaa Teamsissa sellaisella käyttäjällä jolla on vain Office 365 Business Essentials -lisenssi, eikä siitä tullut mitään virheilmoitusta. Kannattaa kokeilla myös eri käyttäjillä, ja haarukoida ongelmaa ja potentiaalista syytä sitä kautta.

Miten Teams Live Events eroaa Skype Meeting Broadcast for Teamsista?

Skype Meeting Broadcast for Teams on vanha nimi samalle palvelulle, joka kulkee nykyään nimellä Microsoft Teams Live Events. Tästä voit lukea aiheesta lisää.

Jos itselläni näkyy tuo live event -mahdollisuus, niin onko se varmasti kaikilla meidän tenantissa? Olen itse targeted release-porukassa, mutta koko tenant ei.

Todennäköisesti ei näy kuin ainoastaan Targeted Release -porukalle. Muiden pitäisi kuitenkin pystyä osallistumaan live -tapahtumaan vaikkeivät kuuluisikaan Targeted Release -porukkaan. Sitä kannattaa kuitenkin kokeilla, ennen kuin alkaa isommin rummuttamaan omassa organisaatiossa.

Skype for Business Broadcast ei vaatinut kuin E1 -tilauksen. Millähän vaatimukset E3- tai E5 -tilauksista perustellaan?

Webinaarissa totesimme, että Teams Live Events vaatii tämän artikkelin mukaan tapahtuman järjestäjältä Office 365 E3 tai E5 -tilauksen, kun Skype for Business Broadcastin käyttämiseen tarvittiin vain E1 -tilaus.

Suoraa vastausta tähän ei käy selville Microsoftin artikkeleista ja dokumentaatiosta aiheista, joten syillä voidaan vain spekuloida. Sen voi Teamsin live -tapahtumista kuitenkin todeta, että onhan se toiminnallisuuksiltaan jo nyt edeltäjäänsä monipuolisempi, ja ehkä sillä tätä sitten halutaan perustella.

Muistetaan kuitenkin, että kyseessä on vielä preview -vaiheessa oleva toiminnallisuus, joka vielä etsii lopullista muotoaan. Jos katsotaan esimerkiksi Microsoft Stream -palvelua, niin sekin oli aluperin käytettävissä vain E3 ja E5 -tilauksissa, mutta nyt Microsoft on tuonut sen myös Business Premium ja Business Essentials -tilauksiin.

Toivotaan että sama tapahtuu myös Teamsin live -tapahtumissa. Pohjimmiltaanhan live-tapahtumat Teamsissa rakentuvat Streamin live -tapahtumien varaan, ja koska Stream on nykyään tarjolla myös Business-tilauksissa, niin haluan mielelläni uskoa, että Teamsin live -tapahtumat ovat jossain vaiheessa käytössä kaikissa Office 365 -tilauksissa, ehkä F1 -tilausta lukuunottamatta.

Toimiiko tuo FindTime myös Outlook-sovelluksessa?

Kyllä toimii. Varmista, että FindTimen add-in on asentunut myös Outlook-työpöytäsovellukseen. Se pitäisi tapahtua automaattisesti kun ajat asennuksen läpi FindTimen etusivulta.

Julkiset Teams live -tapahtumat

Teamsin live -tapahtumat voidaan oletuksena julkaista koko oman organisaation väelle, tai nimetylle joukolle henkilöitä, omasta organisaatiosta hekin. On olemassa myös kolmas vaihtoehto, jossa tapahtumat voidaan julkaista ilman kirjautumista, ja tapahtumaa pääsee seuraamaan kunhan tietää tapahtuman osoitteen. Tämä pitää kuitenkin erikseen kytkeä päälle, jotta tapahtumiin pääsee kirjautumatta sisään. Onneksi se onnistuu helposti Teams & Skype -hallintaportaalista, ilman PowerShell -loitsuja.

Nopein reitti oikeaan paikkaan on tämän linkin avulla: https://admin.teams.microsoft.com/policies/broadcasts. Jotta tuonne pääsee kirjautumaan sisään pitää tunnuksellasi olla hallintaoikeudet organisaatiosi asetuksiin.

Jos haluat löytää oikean paikan navigoimalla alusta asti, niin tässä vaiheet:

  1. Kirjaudu Office 365 hallintaportaaliin.
  2. Valitse valikosta Admin centers / Teams & Skype
  3. Valitse Teams & Skype -hallintaportaalissa Meetings / Live events policies

Tämän jälkeen sinun pitäisi löytää itsesi sivulta, joka näyttää kutakuinkin tältä.

Live event policies

 

Valitse listasta tuo Global -policy, joka avaa sinulle tämän näkymän.

Global policy

Global policy

Kohdassa ”Who can join scheduled live events” oletusarvo on ”Everyone in the organization”. Vaihda se arvoksi ”Everyone” ja tallenna muutokset. Tämän jälkeen kestää jonkin aikaa ennen kuin muutos astuu voimaan, mutta sen jälkeen pitäisi sinun pystä julkaisemaan live -tapahtumasi myös kirjautumattomille osallistujille.

Palaute

Kuten aikaisempien webinaarienkin jälkeen, niin otamme mielellämme vastaan palautetta teiltä, jotta voimme viedä webinaareja paremmin siihen suuntaan joka teitä parhaiten palvelee. Klikkaa itsesi palautelomakkeelle alla olevasta linkistä.

Office 365 Keep on Track -webinaarin palaute.

Seuraava webinaari

Seuraava Office 365 Keep on Track -webinaari pidetään 24.10.2018 kello 09:00 – 10:00. Puhuimme viimeisimmässä webinaarissamme siitä, että jatkossa pidetään nämä webinaarit Teams live -tapahtumina, mutta lokakuun Keep on Track pidetään vielä tutusti GoTo Webinarissa, koska a) rekisteröinti lokakuun webinaariin on jo avattu, ja b) haluamme harjoitella live -tapahtumien käyttöä ja kokeilla erilaisia vaihtoehtoja, jotta voimme tarjota edelleen hyvälaatuisia webinaareja yhä kasvavalle yleisölle.

Ja hei, Teams live -tapahtumissa ei tule osallistujaraja ihan heti vastaan, kun yleisöön mahtuu 10 000. Se riittänee meillekin vähäksi aikaa 😉

Videotallenne

Tässä vielä lopuksi webinaarin tallenne upotettuna videona. Enjoy!

Jos video ei näy, voit katsoa sen Youtubesta tästä linkistä.

Tietoa kirjoittajasta

Mika Berglund

Arkkitehti, teknologiakonsultti

mika.berglund@meteoriitti.com

+358 50 570 6237

Mika on toiminut IT-alalla 90-luvulta lähtien ohjelmistosuunnittelijana, teknologiakonsulttina ja arkktehtina erikoisuusalanaan Microsoftin tuotteet ja palvelut. Viime vuosien aikana hän on keksittynyt auttamaan organisaatioita hyödyntämään Microsoft Azure ja Office 365 -pilvipalveluita.

Kirjoitukset (16)