- 10.10.2018

Lanseerasimme intranetin romutuspalkkion

Meillä on suuri huoli kotimaisten digitaalisten työympäristöjen tilasta. Mielikuvissa me suomalaiset olemme digiteknologian kärkimaita, mutta silti aivan liian monella työpaikalla taistellaan hyvinkin perinteisten digijumien ja -koukeroiden kanssa.

Missä on viimeisin versio siitä dokumentista? Mistä löydän oman organisaationi ajan tasalla olevat yhteystiedot? Miksi tätä ei voi hoitaa mobiililaitteella? Pitääkö minun ihan oikeasti mennä konttorille sen takia vain, että pääsen kirjautumaan intraan? Tai, mitä jos ihan kaikkea viestintää ei tungettaisiin sähköpostiin?

Lanseerasimme intranetin romutuspalkkion, jotta suomalaiset voisivat paremmin ja toimisivat tehokkaammin omassa digitaalisessa työympäristössään.

Intranetin romutuspalkkio

Heitä vanha intrasi kiertoon ja vaihda Valo Intranetiin. Saat meiltä 1000 € romutuspalkkion.

On aika heittää hyvästit turhille ja ylimääräisille digiangsteille, ja on aika alkaa elämään kuin viimeistä intraa!

Tutustu kampanjaan

Aiheesta lisää

Office 365 Keep on Track -webinaari, helmikuu 2019 Webinaarivuosi 2019 on potkaistu käyntiin jälleen uudella Office 365 Keep on Track -webinaarilla. Tämän myötä meillä on takana jo 26 webinaaria, josta...
Case Sininauhasäätiö – viestinnällinen intranet ja yhteiset toimintatavat Sininauhasäätiö-konserni tarjoaa palveluiden ulkopuolelle joutuneelle kodin ja tuen sekä puolustaa hänen oikeuksiaan ja ihmisarvoaan. Konserniin kuulu...
Senior Account Manager Me olemme asiakaskokemuksen ja työpäiväkokemuksen kehittämiseen erikoistuneita asiantuntijoita ja nörttejä. Meidät on valittu Microsoftin vuoden kumpp...
Tiedote: Sininen Meteoriitti Oy siirtyy kokonaan suomalaiseen omistukseen Ohjelmistotalo Sininen Meteoriitti siirtyi täysin suomalaiseen omistukseen vuoden 2019 alussa, kun nykyomistajat, johto ja Gerako Oy:n kokoama kotimai...
Office 365 Keep on Track -webinaari, joulukuu 2018 Vuoden 2018 viimeinen Keep on Track -webinaari on pidetty, ja on aika alkaa valmistella joulun viettoa ja uuden vuoden vastaanottoa. Tänä vuonna onkin...
Case Asokodit – palvelumuotoilulla asukas keskiöön Kukaan tuskin sanoo, että asiakas ei ole heillä kaiken keskiössä. Asiakaslähtöisyydestä ja asiakaskokemuksesta puhuvat kaikki, mutta monilla asiakaslä...

Tietoa kirjoittajasta

Pekka Walkama

Toimitusjohtaja

pekka.walkama@meteoriitti.com

Sinisen Meteoriitin tähtijoukkojen ylikomentaja, digitaalisen bisneksen yleisosaaja, yrittäjä, johtaja ja asiakaspalvelija.

Kirjoitukset (28)

Kommentoi