Järjestimme lokakuun 23. päivä Kämpin Peilisalissa tapahtuman otsikolla ”Äly, tunne & työpäiväkokemus”. Päivän aikana kysyimme osallistujilla seuraavaa: tulevaisuuden työelämässä, kumpi voittaa, äly vai tunne? Päivän päätteeksi tulos oli harvinaisen selvä: 82 % äänesti tunteen puolesta.

Tilaisuudessa esiintyivät Finnarin Patrik Etelävuori, Rainmakerin Mika Aittamäki, Brave Alliancen Jyri Ratia ja Meteoriitin Tytti Hallavo. Jokainen puheenvuoro käsitteli työpäiväkokemusta hyvin erilaisesta näkökulmasta.

Päivän puhuttiin paljon uudesta teknologiasta ja älyn lisääntymisestä työpaikoilla. Suurin osa tuntui kuitenkin olevan yhtä mieltä tulevaisuuden työelämästä: teknologia ei ratkaise mitään vaan hyvän ja merkityksellisen työpäiväkokemuksen ytimessä ovat inhimilliset tarpeet sekä tunteiden huomioiminen.

On sanottu, että tekoäly ratkaisee asiakaskokemuksen tulevaisuuden. Kysyimme tilaisuudessa osallistujilta mikä ratkaisee työpäiväkokemuksen tulevaisuuden. Ihmisten välinen vuorovaikutus, empatia ja yrityskulttuuri saivat ylivoimaisesti eniten ääniä. Joten, sori tekoäly, ihminen vei tämän pelin.

Tilaisuuden esitykset löytyvät alta.

Patrik Etelävuori, Finnar

Mika Aittamäki, Rainmaker

Jyri Ratia, Brave Alliance

Tytti Hallavo, Sininen Meteoriitti

Haluatko kuulla lisää digitaalisten työympäristöjen tai työtapojen kehittämisestä? Ota yhteyttä.

Aiheesta lisää

Office 365 Keep on Track -webinaari, helmikuu 2019 Webinaarivuosi 2019 on potkaistu käyntiin jälleen uudella Office 365 Keep on Track -webinaarilla. Tämän myötä meillä on takana jo 26 webinaaria, josta...
Case Sininauhasäätiö – viestinnällinen intranet ja yhteiset toimintatavat Sininauhasäätiö-konserni tarjoaa palveluiden ulkopuolelle joutuneelle kodin ja tuen sekä puolustaa hänen oikeuksiaan ja ihmisarvoaan. Konserniin kuulu...
Senior Account Manager Me olemme asiakaskokemuksen ja työpäiväkokemuksen kehittämiseen erikoistuneita asiantuntijoita ja nörttejä. Meidät on valittu Microsoftin vuoden kumpp...
Tiedote: Sininen Meteoriitti Oy siirtyy kokonaan suomalaiseen omistukseen Ohjelmistotalo Sininen Meteoriitti siirtyi täysin suomalaiseen omistukseen vuoden 2019 alussa, kun nykyomistajat, johto ja Gerako Oy:n kokoama kotimai...
Office 365 Keep on Track -webinaari, joulukuu 2018 Vuoden 2018 viimeinen Keep on Track -webinaari on pidetty, ja on aika alkaa valmistella joulun viettoa ja uuden vuoden vastaanottoa. Tänä vuonna onkin...
Case Asokodit – palvelumuotoilulla asukas keskiöön Kukaan tuskin sanoo, että asiakas ei ole heillä kaiken keskiössä. Asiakaslähtöisyydestä ja asiakaskokemuksesta puhuvat kaikki, mutta monilla asiakaslä...

Tietoa kirjoittajasta

Kommentoi