- 14.11.2018

Moderni SharePoint on kuumaa kamaa

Järjestimme 6.11. Microsoft-talolla tilaisuuden ”Uuden sukupolven intranet ja moderni Office 365”. Päivän teemana oli moderni SharePoint ja moderni Valo.

Tilaisuus taltioitiin kokonaisuudessaan, tallenne löytyy alta. Tämä oli myös tiettävästi ensimmäinen Teams live events -striimi, ainakin Suomessa. Tilaisuus siis striimattiin ja taltioitiin Teamsin avulla.

Mistä puhuttiin?

Microsoftin Vesa Juvonen kertoi mihin suuntaan SharePointin kehitys on menossa. Ylipäätään SharePointin käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti. Jatkossa perusajatus on, että asiakkailla olisi vähemmän custom-ratkaisuja, jolloin pilvestä voidaan suoraan valita uusia toiminnallisuuksia omaan kokonaisuuteen.

Moderni SharePoint antaa enemmän vapauksia käyttäjille muun muassa designin ja widgettien suhteen.

Tilaisuudessa julistettiin ääneen, että modernin version myötä SharePointista on jälleen tullut kuumaa kamaa!

 

Elä kuin viimeistä intraa!

Valon tuotekehitystiimin Sébastien Levert demosi modernia Valo-intranetiä. Esityksessä nähtiin muun muassa Azuren Cognitinive Servicesin hyödyntäminen sivustojen kieliversioiden luomisessa. Automaattiset käännökset toki vaativat vielä ihmissilmää ja kielenhuoltoa, mutta ne nopeuttavat sisällöntuottajan tekemistä mielettömästi.

Demossa kokeiltiin miten tekoäly taitaa suomen kielen, ja kuten arvata saattaa, siinä on vielä hieman tekemistä.

Lopuksi Meteoriitin Sari Soinoja haastatteli Lassila & Tikanojan kehityspäällikköä Heikki Tauriaista modernin Valon käyttöönottoprojektista. Projekti on vielä kesken, mutta Heikki kertoi heidän kokemuksensa olevan erittäin positiivisia ja tokaisi, että tämä on todennäköisesti heidän viimeinen intranet-projektinsa. Pilviympäristössä kehitystä jatketaan käyttöönoton jälkeen jouhevasti sekä O365 että Valon roadmapin tuomat uudet kujeet hyödyntäen.

Miltä moderni Valo näyttää ja tuntuu? Varaa maksuton demo.

Aiheesta lisää

Office 365 Keep on Track -webinaari, joulukuu 2018 Vuoden 2018 viimeinen Keep on Track -webinaari on pidetty, ja on aika alkaa valmistella joulun viettoa ja uuden vuoden vastaanottoa. Tänä vuonna onkin...
Case Asokodit – palvelumuotoilulla asukas keskiöön Kukaan tuskin sanoo, että asiakas ei ole heillä kaiken keskiössä. Asiakaslähtöisyydestä ja asiakaskokemuksesta puhuvat kaikki, mutta monilla asiakaslä...
Tutkimus: Suomalaisten IT-ahdistus on liioiteltua Sinisen Meteoriitin tilaaman tutkimuksen mukaan yli 80 % työssäkäyvistä suomalaisista suhtautuu positiivisesti uusiin digitaalisiin työvälineisiin. Va...
Valo voitti jälleen ClearBoxin Intranet Choice – Value -palkinnon Brittiläinen konsulttifirma ClearBox tekee vertailua SharePoint intranet-ratkaisuista ja palkitsee vuosittain parhaat ratkaisut. Valo valittiin juuri ...
Kumpi voittaa, äly vai tunne? Järjestimme lokakuun 23. päivä Kämpin Peilisalissa tapahtuman otsikolla "Äly, tunne & työpäiväkokemus". Päivän aikana kysyimme osallistujilla seur...
Valo tuplafinalisti 2018 ESPC Awardsissa Valo on jo kolmatta vuotta putkeen finalistina 2018 ESPC Awardsissa.. Ja, mikä mahtavinta, Valo on jo toista kertaa mukana tuplafinalistina! Valo o...

Tietoa kirjoittajasta

Tytti Hallavo

Liiketoimintajohtaja

tytti.hallavo@meteoriitti.com

+358 50 408 9294

Tytillä on vahva osaaminen verkkopalveluhankkeiden ja projektitoimitusten ohjauksesta ja yli vuosikymmenen kokemus asiantuntijaorganisaatioiden johtamisesta. Uransa aikana Tytti on toiminut verkkopalveluiden kehittämishankkeiden parissa sekä asiakasorganisaatioissa että palvelun toimittajan roolissa. Hän on aiemmin toiminut projektitoiminnan johtotehtävissä Tiedolla, Trainers’ Housessa, Satama Interactivessa ja Quartalissa.

Kirjoitukset (9)

Kommentoi