- 19.11.2018

Valo voitti jälleen ClearBoxin Intranet Choice – Value -palkinnon

Brittiläinen konsulttifirma ClearBox tekee vertailua SharePoint intranet-ratkaisuista ja palkitsee vuosittain parhaat ratkaisut. Valo valittiin juuri toista kertaa peräkkäin eniten arvoa antavaksi ratkaisuksi. ClearBox myönsi Valolle Intranet Choice Value 2019 -palkinnon.

ClearBoxin Sam Marshall perustelee valintaa muun muassa ratkaisun joustavuulla. Etenkin keskikokoiset ja suuret yritykset saavat rahoillaan laajan valikoiman toiminnallisuuksia ja ominaisuuksia sekä joustavuutta oman intran kehittämisen ja laajentamisen näkökulmasta.

Valo rikkoi tänä vuonna jo miljoonan käyttäjän rajan maailmanlaajuisesti. Ja lisäksi toimme markkinoille maailman ensimmäisen modernin SharePointin päälle toteutetun intranet-valmisratkaisun.

Kun haluat siis vastinetta rahoillesi, valitse Valo.

Lue lisää palkinnosta Valon blogissa.

Aiheesta lisää

Office 365 Keep on Track -webinaari, helmikuu 2019 Webinaarivuosi 2019 on potkaistu käyntiin jälleen uudella Office 365 Keep on Track -webinaarilla. Tämän myötä meillä on takana jo 26 webinaaria, josta...
Case Sininauhasäätiö – viestinnällinen intranet ja yhteiset toimintatavat Sininauhasäätiö-konserni tarjoaa palveluiden ulkopuolelle joutuneelle kodin ja tuen sekä puolustaa hänen oikeuksiaan ja ihmisarvoaan. Konserniin kuulu...
Senior Account Manager Me olemme asiakaskokemuksen ja työpäiväkokemuksen kehittämiseen erikoistuneita asiantuntijoita ja nörttejä. Meidät on valittu Microsoftin vuoden kumpp...
Tiedote: Sininen Meteoriitti Oy siirtyy kokonaan suomalaiseen omistukseen Ohjelmistotalo Sininen Meteoriitti siirtyi täysin suomalaiseen omistukseen vuoden 2019 alussa, kun nykyomistajat, johto ja Gerako Oy:n kokoama kotimai...
Office 365 Keep on Track -webinaari, joulukuu 2018 Vuoden 2018 viimeinen Keep on Track -webinaari on pidetty, ja on aika alkaa valmistella joulun viettoa ja uuden vuoden vastaanottoa. Tänä vuonna onkin...
Case Asokodit – palvelumuotoilulla asukas keskiöön Kukaan tuskin sanoo, että asiakas ei ole heillä kaiken keskiössä. Asiakaslähtöisyydestä ja asiakaskokemuksesta puhuvat kaikki, mutta monilla asiakaslä...

Tietoa kirjoittajasta

Kommentoi