Asiakkuudenhallinta ja markkinointiautomaatio

Saat meiltä asiakkuudenhallintaan ja markkinointiautomaatioon liittyen kutakuinkin aivan kaiken. Olipa kyse sitten asiakkaiden löytämisestä, tunnistamisesta tai palvelemisesta verkossa, meiltä löytyy tehtävään sopivat välineet.

Digitaalista myyntiä, markkinointia ja asiakaspalvelua ei kannata ajatella erillisinä saarekkeina, kuten hyvin monessa organisaatiossa nyt tehdään. Siitä nimittäin seuraa lähes vääjäämättä se, että tieto on siiloutunut lukuisiin eri järjestelmiin ja se ei palvele asiakasta sen enempää kuin organisaatiotasikaan.

Mitä enemmän asiakkaat etsivät tietoa verkosta ostopäätöksensä tueksi, ja hehän etsivät, sitä suurempi merkitys on sekä verkkonäkyvyydellä että digitaalisella asiakaspalvelulla. Asiakaspalveluksi lasketaan myös laadukas sisältömarkkinointi, joka vastaa asiakkaasi kysymyksiin jo ennen kuin he esittävät niitä varsinaiselle asiakaspalvelijalle. Toimiva asiakkuudenhallinta ja markkinointiautomaatio auttaa asiakastasi ostoprosessin jokaisessa vaiheessa.

Yhteen toimivat järjestelmät keräävät asiakastiedon nätisti yhteen paikkaan, josta myyntiorganisaatiosi ja muut tietoa hyödyntävät yksiköt pääsevät siihen käsiksi vaivattomasti. Näin kaiken ajan voi käyttää olennaiseen: luottamuksen synnyttämiseen ja ilahduttavien asiakaskokemusten luomiseen asiakkaillesi. Lienee sanomattakin selvää, että lopputuloksena on parempaa kilpailukykyä?

Tarvitsitpa osan tai kokonaisuuden, meiltä löytyy. Hyödynnämme Microsoft Dynamics –tuoteperheen pilvipalveluita asiakkuudenhallinnan, markkinoinnin, asiakaspalvelun sekä sosiaalisen median seurannan tarpeisiin. Tarvittaessa pakettia täydennetään muilla, esimerkiksi markkinointiautomaatioon ja verkkoasiointiin liittyvillä palveluilla. Kokonaisuuden kruunaa Microsoft Office 365 -työkalut, jotka tukevat myyjän ja myyntitiimin välistä viestintää ja yhteistyötä. Se on tehokkuutta se.

Kirjoituksiamme asiakkuudenhallinnasta ja markkinointiautomaatiosta

14.12.2016

Teollisuuden projektitoiminnassa digitaalisen työn hyödyntäminen kenttätyössä, esimerkiksi haastetilanteiden selvittämisen joukkoistaminen enterprise social...

Lue lisää

Lue lisää

Lue lisää

Lue lisää

Lue lisää

Lue lisää